10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateToader continuă polemica pe tema ordonanțelor de urgență: La câte interese are în justiție, mai nou vorbește și un anume Severin / Ce a spus fostul europarlamentar condamnat pentru corupție

Toader continuă polemica pe tema ordonanțelor de urgență: La câte interese are în justiție, mai nou vorbește și un anume Severin / Ce a spus fostul europarlamentar condamnat pentru corupție

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, continuă și duminică seria mesajelor privind ordonanțele de urgență, de data asta criticând foști demnitari PSD care pledează pentru modificarea legilor penale. Concret, fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat în 2016 pentru luare de mită şi trafic de influenţă, l-a acuzat, pe Facebook, că este ”laș și impotent”. Ministrul i-a răspuns ironic că ”la câte interese în justiție are, mai nou vorbește și un anume Severin”, potrivit hotnews.

”La câte interese în justiție are, mai nou vorbește și un anume Severin”, a reacționat Toader.

Reacția sa vine după ce Adrian Severin l-a atacat pentru că ministrul a spus, sâmbătă, că ordonanța de urgență nu poate fi adoptată, în lipsa unei urgențe.

”Dacă o problemă urgentă nu este soluționată urgent de un decident impotent, laș, tranzacționist sau iresponsabil, înseamnă că ea nu este urgentă. Așa ne învață filosoful Tudorel”, a scris Severin, pe Facebook.

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat definitiv în 2016 pentru luare de mită şi trafic de influenţă și eliberat condiționat, a contestat, în decembrie anul trecut, la ÎCCJ legalitatea completului care l-a judecat. Severin a susținut atunci că o ordonanţă de amnistie este „absolut necesară”.

Comentariile ministrului de Justiției vin după ce sâmbătă acesta a lansat, tot pe rețeaua socială, o serie de mesaje referitoare la ordonanțele de urgență, în contextul în care liderul PSD Liviu Dragnea i-a reproșat că nu a dat OUG de modificare a codului penal și codului de procedură penală.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, preciza că o ordonanță de urgență nu poate fi adoptată în lipsa urgenței, notând că va șterge postarea respectivă în termen de o oră, obicei pe care l-a mai practicat și în trecut. Ulterior, ministrul a revenit cu o nouă postare în care spunea că se referă, în general, la ordonanțe de urgență și că rămâne valabil ce a spus în urmă cu câteva zile referitor la OUG privind legile penale.

„O simpla precizare! În lipsa urgenței, nu poate fi adoptată o Ordonanță de Urgență !”, a scris, pe Facebook, Tudorel Toader. În condițiile în care unii au comentat că ministrul se contrazice și că, în 2 aprilie, spunea că se justifică modificarea codurilor penale prin OUG pentru că Parlamentul nu a adoptat nici până acum proiectele de punere în acord a legislației cu deciziile CCR și directivele europene, Toader a revenit cu o nouă postare pe Facebook: ”Afirmația din ultima postare este valabilă, după cum, valabilă a fost și afirmația din 2 aprilie. Deosebirea: Astăzi mă refeream la cerința generală pentru adoptarea unei OUG. Pe data de 2 aprilie mă refeream la urgența modificării Cp și a Cpp, în acord cu numeroasele decizii de neconstituționalitate a unora dintre prevederile în vigoare, precum și pentru transpunerea Directivelor privind confiscarea extinsă, respectiv, consolidarea prezumției de nevinovăției! PS: acest mesaj va fi șters peste 30 de minute!”, a scris Toader, pe rețeaua socială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS