Acasă Actualitate Camera Comunelor obligă Guvernul să ceară amânarea Brexit-ului

Camera Comunelor obligă Guvernul să ceară amânarea Brexit-ului

Camera Comunelor a aprobat, în noaptea de miercuri spre joi, o moţiune prin care obligă guvernul britanic să ceară amânarea retragerii țării din Uniunea Europeană, pentru a evita producerea Brexit fără acord.

Proiectul de lege, iniţiat de Yvette Cooper, din Partidul Laburist (centru-stânga, opoziţie), a fost aprobat la limită, cu 313 voturi pentru şi 312 împotrivă.

Moţiunea îi oferă premierului conservator Theresa May un nou mandat pentru a cere amânarea Brexit prin prelungirea negocierilor în virtutea Articolului 50 al Tratatului Uniunii Europene.

Proiectul a fost adoptat rapid, în contextul în care premierul Theresa May a lansat negocieri cu Jeremy Corbyn, liderul opoziției laburiste, pentru identificarea unor soluţii comune în scopul depăşirii impasului Brexit.

La rândul său, Camera Lorzilor va trebui să aprobe acest text, iar o nouă amânare a Brexit poate fi decisă doar de Consiliul European.

Bruxelles-ul a atras atenția că va accepta amânarea Brexit-ului după data de 12 aprilie doar dacă aleșii de la Londra vor aproba acordul negociat deja.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version