17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDăncilă, surprinsă de avertismentele UE: „Declarația lui Timmermans a produs neclarități”

Dăncilă, surprinsă de avertismentele UE: „Declarația lui Timmermans a produs neclarități”

Premierul Viorica Dăncilă s-a arătat miercuri surprinsă de mesajele de avertisment transmise de oficialii Comisiei Europene, ai Parlamentului European și de reprezentanți ai ambasadelor din 12 țări despre statul de drept din România, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Șeful Guvernului a declarat că este surprinsă de declarațiile prim vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, ”având în vedere că a existat și există deschidere totală”.

”Declarația lui Timmermans a produs neclarități și nu i-am înțeles rostul.” – a spus Dăncilă.

Dăncilă şi-a exprimat speranţa că în discuţiile din Colegiul comisarilor referitoare la România, de această dată comisarul român a susţinut România.

“M-au surprins declaraţiile prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, având în vedere că a existat şi există deschidere totală în privinţa paşilor pe care îi avem de urmat. Am format un grup de experţi, s-a lucrat la nivel de experţi, atât din partea Comisiei Europene, cât şi din partea Ministerului Justiţiei. Am specificat de fiecare dată că ne vom consulta şi că va exista transparenţă. De aceea, declaraţia prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans de azi a produs neclarităţi şi nu i-am înţeles rostul, pentru că nu este pliată pe realitatea existentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS