22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa somează Marea Britanie să ofere o soluţie până pe 10 aprilie. UE nu va fi „ostatic“ în criza Brexit

Franţa somează Marea Britanie să ofere o soluţie până pe 10 aprilie. UE nu va fi „ostatic“ în criza Brexit

Uniunea Europeană nu va fi pe termen lung „ostatic“ în criza Brexit, a afirmat miercuri Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, somând Marea Britanie să propună o soluţie privind ieşirea ordonată din Uniunea Europeană până pe 10 aprilie, scrie Mediafax.

„Prioritatea noastră este buna funcţionare a Uniunii Europene şi a pieţei unice. Uniunea Europeană nu poate fi pe termen lung ostaticul crizei politice din Marea Britanie”, a declarat Emmanuel Macron în cursul întrevederii pe care a avut-o la Palatul Elysée cu premierul Irlandei, Leo Varadkar.

„Marea Britanie trebuie să prezinte un plan alternativ credibil până pe 10 aprilie, altfel, de facto, alege retragerea din Uniunea Europeană fără acord“, a atras atenţia Macron, citat de site-ul de ştiri 20minutes.fr.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. Bruxellesul a amânat producerea Brexit până pe 12 aprilie în cazul în care Camera Comunelor nu va adopta proiectul de acord. În cazul în care acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă pe 22 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS