Comediantul Vladimir Zelenski a intrat în turul doi al prezidenţialelor din Ucraina, care a avut după ieşirea de la urne, de duminică, 30,2% din voturi, în timp ce actualul şef de stat, Petro Poroşenko a obţinut doar 14%.
Volodimir Zelenski (40 de ani), actor de comedie şi organizator de spectacole de divertisment, este un candidat anti-sistem, cu un mesaj populist și un program superficial, rusofil și cu presupuse legături cu un influent oligarh.

Zelenski este creditat de exit-poll-uri cu 30.4%. Pe locul doi s-a situat actualul președinte, Petro Poroșenko, cu 17,8%. Iulia Timoșenko este creditată cu 14.2%.

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a revendicat însă locul al 2-lea în primul tur al alegerilor prezidenţiale, denunţând drept „necinstite” sondajele de la ieşirea de la urne care o dau pe locul al 3-lea, relatează AFP. „Echipa noastră se află pe locul al 2-lea, cu 20,9%” din sufragii, a declarat ea.

Urmează ca rezultatele să fie confirmate de numărătoarea oficială. În condițiile în care ele sunt corecte, Volodimir Zelenski și Petro Poroșenko se vor întâlni în turul II pe 21 aprilie.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.