15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStare de alertă în Mexic. Vulcanul Popocatepetl a început să arunce gaze şi fragmente de roci încinse

Stare de alertă în Mexic. Vulcanul Popocatepetl a început să arunce gaze şi fragmente de roci încinse

Autorităţile mexicane au ridicat joi nivelul de alertă după intensificarea activităţii vulcanului Popocatepetl din apropiere de capitala Ciudad de Mexico, care a început să arunce cu aburi şi gaze şi cu fragmente de roci încinse care au provocat incendii în zonele învecinate, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Centrul Naţional pentru Prevenirea Dezastrelor din Mexic a avertizat populaţia să nu se apropie de zona vulcanului, anunţând că în ultimele 24 de ore au observat mai mult de 200 de emisii de gaze, la 80 de kilometri sud-est de vulcan.
Agenţia a ridicat nivelul de alertă de la doi la trei, indicând posibile explozii de magmă şi explozii de intensitate ridicată. Acesta este cel de-al treilea cel mai ridicat nivel de alertă pe o scală de la unu la şapte, potrivit agenţiei mexicane de Protecţie civilă.

O erupţie care a avut loc marţi noapte a generat o coloană de 3 km care a împrăştiat fragmente de roci încinse pe o distanţă de 2 km către direcţia nord-est, provocând incendii în zonele învecinate. Şapte localităţi învecinate au anunţat că cenuşa rezultată în urma exploziilor a ajuns în zona lor, a transmis agenţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS