Acasă Actualitate Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia
Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Administraţia Naţională de Metorologie a anunţat că joi, vremea se va menține ușor mai rece decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în regiunile nordice, dar numai izolat vor fi precipitații, predominant ploi, iar în Carpații Orientali va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în est, sud-est și la munte.
În regiunile intracarpatice, cerul va fi mai mult noros în Maramureș, nordul Crișanei și al Transilvaniei dar numai izolat vor fi precipitatii slabe, mai ales ploi la șes, iar la munte ninsori.
La amiază, valori comparabile cu cele de miercuri: 14 grade la Timișoara, 12 la Oradea, 10 în Baia Mare, 11 la Cluj și 8 la Miercurea Ciuc.
Şi în sud, vreme în general frumoasă dar cu maxime ușor sub valorile normale: 15 grade, 12 la Rm Vâlcea, 13 la Craiova și Giurgiu, Ploiești, Slobozia și Buzău. Vântul va prinde putere peste zi în Bărăgan.
În Dobrogea, vreme frumoasă dar rece pentru această dată, mai ales că bate și vîntul. 11 grade la amiază la Tulcea și 8 grade la Constanța.
În Moldova, cer încărcat de nori și izolat ploi slabe în nord și cer variabil în restul regiunii. Maximele termice ale zilei, semnificativ mai mari decât ieri: 9 grade la Suceava, 10 la Iași, 13 în Bacău, 14 la Focșani și 12 la Galați.

Vineri, vremea va fi în continuare ușor mai rece decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade la Suceava și 17 grade la Drobeta. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în regiunile estice, unde numai izolat va plouă slab. La munte va fulgui trecător. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și în sud-estul teritoriului. Dimineața, pe arii restrânse, se va produce brumă. În Capitală, vremea va fi în continuare mai rece decât în mod normal la această dată. -2… 0 grade dimineața și 10-11 grade la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.. Dimineața vor fi condiții de brumă.

Sâmbătă, vremea se va încălzi și va deveni normală termic pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în estul și sud-estul țării, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va suflă slab și moderat. Dimineața izolat va fi ceață, iar în estul Transilvaniei se vor menține condițiile de brumă.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version