Ce vor mânca liderii UE care vor participa la summit-ul de la Sibiu. Meniurile complete și o notă de plată de peste 500.000 de lei

Autori


Peste 500.000 de lei sunt alocaţi pentru catering la Summitul liderilor UE care va avea loc în luna mai la Sibiu, iar ofertele pentru acest serviciu pot fi depuse până în 1 aprilie. 27 de şefi de stat şi de guvern din ţări europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi circa 800 de jurnalişti sunt doar o parte dintre participanţii la reuniunea din 9 mai de la Sibiu, scrie Hotnews.

Potrivit ​anunțului postat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) privind Achiziția de Servicii de catering pentru Summit-ul organizat la Sibiu, valoarea estimată a serviciilor de catering este de 516.300 lei fără TVA, pentru zilele de 8 şi 9 mai.

Banii pentru serviciile de catering vor fi alocați din bugetul pentru organizarea preşedinţiei României la Consiliul UE, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 1 aprilie, ora 11.00. Modalitatea de atribuire este “acord-cadru”, criteriul fiind “preţul cel mai scăzut”.

Spaţiile unde se vor asigura serviciile de catering vor fi în principal Liceul “Brukenthal”, corturile alocate jurnaliştilor, interpreţilor, organizatorilor şi personalului auxiliar, care vor fi amenajate în Piaţa Mică şi în Piaţa Huet din Sibiu, dar şi sediul Primăriei Sibiu şi Aeroportul Sibiu. “În funcţie de specificul evenimentelor, de numărul de participanţi şi de evenimentele care s-ar putea derula în paralel, vor fi utilizate şi alte spaţii sau clădiri pentru organizarea serviciilor de catering”, precizează MAE.

În anunțul ministerului se mai menționează că numărul exact de participanți și locul de desfășurare se vor comunica prestatorului printr-o comandă fermă care va fi transmisă cu 3 zile înainte și eventual actualizată înainte cu 24 de ore înainte de ziua fiecărui eveniment. Comanda va conține informații asupra tipului și cantității de servicii necesare pentru respectiva zi de eveniment, precum și asupra eventualelor restricții alimentare sau solicitări pentru anumite genuri de alimente sau modalități de preparare (lacto-vegetarian, raw – vegan, etc).

Serviciile de catering vor consta în asigurarea pregătirii, preparării, livrării şi servirii. Vor fi mese zilnice tip ”bufet suedez” (prânz și/ sau cină); coffee-break (3 pauze de cafea zilnic/ persoană); coffee – station (lounge/ spații amenajate aeroport).

Cerințe pentru fiecare tip de serviciu

Mesele zilnice tip “bufet suedez” (prânz și/ sau cină) trebuie să conțină:

Aperitive reci tip “Canapés” – minimum 5 sortimente, 150 grame/ persoană.

Fel principal (produse calde) – minimum 5 sortimente (un sortiment cu carne de pui, unul cu carne de porc, unul cu pește/fructe de mare, unul cu carne de vită și un sortiment la propunerea prestatorului) – 200 grame/persoană.

Garnituri – minimum 4 sortimente, 150 grame/persoană

Salate – minimum 3 sortimente, 150 grame/persoană

Selecție de pâine tip chiflă – minimum 3 sortimente

Mini-prăjituri asortate – minimum 5 sortimente, minimum 150 g/persoană

Băuturi non-alcoolice, minimum 500 ml/ persoană (apă plată și minerală servită din recipiente de 500 ml, suc natural din fructe și băuturi răcoritoare acidulate servite din recipiente de 250/ 330 ml, cafea inclusiv lapte condensat, zahăr, îndulcitor artificial)

Vin alb / Vin roșu – 300 ml/ persoană

Servirea se va face în veselă de ceramică, farfurii, platouri, chaffing-uri, tacâmuri inox, boluri sticlă/ceramică, coșuleț de pâine, față de masă de bumbac, șervețele hârtie. Personalul folosit pentru servire va purta uniformă și ecuson cu numele și prenumele, pentru o identificare ușoară.

Coffee – break (3 pauze de cafea pe zi/ persoană), constând în:

“Welcome coffee”: cafea (150 ml cafea per persoană), ceai, apă plată și minerală (0,5 litri/ persoană, apă îmbuteliată la sticle de 0,5 ltr), suc natural din fructe, băuturi răcoritoare acidulate (0,5 litri/persoană, băuturile îmbuteliate în doze si/sau sticle de 0.33 ltr), mini “sandwich” și patiserie dulce (150 grame mixt/ persoană), lapte condensat, zahăr, îndulcitor artificial.

“Pauză cafea dimineață”: cafea (150 ml cafea per persoană), ceai, apă plată (0,5 litri/ persoană, apă îmbuteliată la sticle de 0,5 ltr), suc natural din fructe și răcoritoare acidulate (0,5 litri/ persoană, băuturile îmbuteliate în doze și/sau sticle de 0.33 ltr), patiserie dulce și sărată (150 grame mixt/persoană), fructe, lapte condensat, zahăr, îndulcitor artificial.

“Pauză cafea după-amiază”: cafea (150ml cafea per persoană), ceai, apă plată și minerală (0,5 litri/ persoană, apa îmbuteliată la sticle de 0,5 ltr), suc natural din fructe, băuturi răcoritoare acidulate (0,5 litri/persoană, băuturile îmbuteliate în doze și/sau sticle de 0.33 ltr), mini “sandwich” și patiserie dulce (150 grame mixt/persoană), lapte condensat, zahăr, îndulcitor artificial.

“Coffee station” la aeroport constând în: cafea (150ml cafea per persoană), ceai, apă plată și minerală (0,5 litri/ persoană, apă îmbuteliată la sticle de 0,5 ltr), suc natural din fructe, băuturi răcoritoare acidulate (0,5 litri/persoană, băuturile îmbuteliate în doze și/sau sticle de 0.33 ltr), mini “sandwich” și patiserie dulce (150 grame mixt/persoană), lapte condensat, zahăr, îndulcitor artificial.

Suplimentar, în prețul ofertat pentru acțiunile tip coffee-breack se vor asigura în permanență cafea și apă plată/ minerală în centrul de presă, centru de interpretariat, Liceul Brukenthal, zona de conferințe și la sediul Primăriei Sibiu, în sala de ședințe, pe tot parcursul zilei.

MENIURI ORIENTATIVE

Aperitive:

Platou cu brânzeturi tradiționale românești (caș dulce, telemea oi, cașcaval Dobrogea,cașcaval afumat, urdă, telemea vacă)

Mule de pasăre în aspic

Frigărui de mozzarella cu struguri albi și roșii

Somon marinat cu măsline verzi

Piept de rață afumat pe portocală

Terină de căprioară

Canapele de castraveți verzi cu pastă de somon picant

Mini frigărui cu gambas

Roșii cherry

Calamari picanți

Ruladă din mușchi de vită cu prune uscate

Fel principal:


File de somon cu sos de lămâie

Mușchi de vită Wellington

Medalion de căprioară

Sărmăluțe în foi de viță cu smântână

Șalău pe lime

Salată Cezar

Salată de ciuperci cu chimen

Salată Waldorf

Cartofi copți

Rulou de vinete cu legume

Orez sălbatic

Mini chifle albe și negre

Mini prăjituri asortate

Fructe asortate

BĂUTURI

Apă plată, apă mineral, Santal, Cola, Fanta, Sprite

Cafea filtru / ceai(zahăr, lapte, lămâie)

Vin alb/ Vin roșu/ Vin spumant (doar la meniurile propuse pentru cină)

MENIURI ORIENTATIVE Lacto – Vegetariene

Gustare:

Mille feuille de legume la grătar cu mascarpone

Cremă de vinete și marmeladă de roșii uscate la soare servită cu roșii cherry coapte

Salată de avocado, pere, pepene galben servită pe pat de frunze verzi

Trio de bruschete cu roșii, cu pesto vegan, arugula și sos balsamic,

Rulou cu quinoa și alge nori, mini vegan quiche cu spanac

Fel Principal:

Ciuperci la cuptor, marinate în unt aromat, servite cu brânză de capră și ceapă caramelizată

Sparanghel copt cu sos de capere și balsamico și ciuperci cu verdeață și roșii 150/50/50g

Risotto cu trufe

Chifle asortate

Desert

Pară cu sos caramelizat

Clătite cu miere și nuci

Budincă de chia

La Sibiu, în 9 mai un summit al liderilor UE, care vor discuta despre viitorul Uniunii Europene. Summit-ul va fi găzduit de Klaus Iohannis, iar președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. 27 de şefi de stat şi de guvern din ţări europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi circa 800 de jurnalişti sunt doar o parte dintre participanţii la reuniunea din 9 mai de la Sibiu



Comenteaza acum

Alte stiri

17 aprilie 2019

Circulaţie restricţionată pe Autostrada A1 Sibiu – Deva

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că, pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, din cauza unor lucrări traficul va fi restricţionat după cum urmează: – pe sensul Sibiu – Sebeş (calea 1), la kilometrul ...

Sumarul ediției de marţi, 26 martie 2019

Actualitate

» Subvenţii acordate angajatorilor care încadrează în muncă șomeri
» Recomandări pentru prevenirea accidentelorr în care sunt implicaţi biciclişti
» PE face piața europeană a energiei electrice mai curată și pe înțelesul consumatorilor
» Astăzi este Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei
» 3 oferte pentru prima fază a proiectului Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti
» Sanador i-a suspendat pe cei şase medici din cauza cărora un copil de 2 ani a murit
» Deputații cer o gardă financiară europeană și o unitate de informații financiare
» Augustin Lazăr şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de procuror general al României
» AFM a prelungit sesiunea de înscriere pentru instalatorii de sisteme fotovoltaice
» Dosarul de corupție al lui Darius Vâlcov rămâne la Tribunalul Gorj / Cererea de declinare a competenței, respinsă
» Parlamentul European: Noi reguli privind drepturile de autor în mediul digital
» RCS-RDS modifică grila de programe și renunță la opt posturi de știri regionale
» Inundaţii catastrofale în Iran. Mulţi dintre cei înghiţiţi de ape încercau să filmeze cu telefonul şuvoaiele
» Mihai Tudose, dus de urgență la spital. Fostul premier a făcut infarct
» Discuțiile cu ONG-urile s-au încheiat: Iohannis e dispus sa facă referendum

Interviu

» Marian-Jean Marinescu: „Neconstruirea spitalului regional la Craiova este o crimă!“

Publireportaj

» Consultaţii şi ecografii gratuite, la Cardio Help
» Societatea GUSOR FOREST SRL anunţă finalizarea proiectului “INVESTIM PENTRU VIITOR”
» Societatea City Group arată că este târâtă în scandal mediatic pentru că nu a cedat șantajului

Local

» Un angajat la stat a „închiriat“ băncile orașului pentru petrecerea copilului

Dolj

» Porneşti sau nu mașina, poți face închisoare că ai condus băut
» Primarii din Dolj, puşi la grea încercare de gunoiul din judeţ
» Întreruperi energie electrică de mâine
» UPDATE Fostul soț al Nataliei Vasiliev s-a spânzurat. Prima reacţie a creatoarei de modă
» Tinerii craioveni au învăţat despre dezinformarea rusească de la specialistul în acest domeniu al Radio Europa Liberă
» Mircea Liviu Goga vine la “Adunarea Poeților Craioveni”

Gorj

» Minerii din CEO ar putea ieşi mai devreme la pensie
» Au venit din toată lumea să vadă operele lui Brâncuşi
» Primăria Motru taie investiţiile pentru a asigura cheltuielile de funcţionare
» Angajaţi ai primăriei, amnistiaţi de datorii de către CL
» Gorj: Ministrul Sănătății, așteptat miercuri la Târgu Jiu
» Motociclist rănit la Târgu Jiu
» Gorj: Primele amenzi aplicate de Corpul de Control la Spitalul Judeţean de Urgenţă
» Două expoziții într-o zi, realizate de artiştii plastici gorjeni

Olt

» Slatina: Minor accidentat pe trecerea de pietoni

Vâlcea

» Mircia Gutău: ”Zonele negre” din Râmnicu Vâlcea vor fi eliminate
» Vâlcea: Tânăr surprins deţinând substanţe interzise asupra lui de către jandarmii vâlceni

Sport

» Fotbal / România – Insulele Feroe 4-1. În sfârșit, ne mai bucurăm și noi
» Voleibaliştii de la SCM „U“ Craiova s-au impus în fieful liderului (update)
» Etapă benefică doar pentru „elitele“ Ştiinţei
» Gabi Tamaș, prins beat la volan circulând cu peste 200km/h în Israel
» Fotbal / Vali Mihăilă a dat „recital“ cu Azerbaijan U19. România U19 nu merge la Euro!

Sanatate

» Caravane mobile trimise în țară pentru depistarea TBC
» Remedii pentru pietrele de la rinichi și fiere
» Roșiile, sursă excelentă de vitamine

Educatie

» Patru elevi din Dolj, premiaţi la Olimpiada Naţională de Chimie
» Studenţi craioveni vor reprezenta România la competiţia Huawei din China
» Şcolile de top după simularea evaluării naţionale

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top