Acasă Actualitate O navă de croazieră cu 1.300 de persoane la bord, în derivă...

O navă de croazieră cu 1.300 de persoane la bord, în derivă în largul coastei Norvegiei. Zeci de pasageri, evacuaţi cu elicoptere

-

Elicopterele de salvare au evacuat zeci de oameni de pe o navă de croazieră de lux, care a suferit o problemă la motor sâmbătă în largul coastei de vest a Norvegiei, au anunţat poliţia şi salvatorii, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Serviciul de salvare maritimă a declarat că nava Viking Sky, cu aproximativ 1.300 de pasageri şi echipaj la bord, a trimis un semnal S.O.S întrucât plutea în derivă spre ţărm. Echipajul a reuşit mai târziu să repornească un motor, iar nava se afla la o distanţă de aproximativ 2 km de ţărm.

Deşi pasagerii erau consideraţi a fi în siguranţă, evacuarea trebuia să continue, au anunţat echipajele de salvare, iar elicopterele au derulat operaţiunea de salvare pe tot parcursul nopţii, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al serviciului de salvare, Borghild Eldoen, potrivit sursei citate.

Pasagerii au fost ridicaţi unul câte unul de pe puntea navei şi transportaţi cu elicopterul într-un sat situat la nord de oraşul Molde, pe coasta de vest a Norvegiei. Opt dintre cei evacuaţi au suferit leziuni ușoare.

Până aseară fusesera evacuate circa 150 de persoane. Operațiunile de salvare continuă și astăzi, dar ele sunt îngreunate de vântul puternic și valurile uriașe care se formează în larg.

ȘTIRI VIDEO GdS

Angajatorii sunt obligați să anunțe locurile de muncă vacante și ocuparea acestora

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea reamintește tuturor angajatorilor (persoane fizice/juridice de drept public sau privat) că, potrivit art. 10 din...

„U“ Craiova – Hermannstadt / Victor Piţurcă: Gazonul arată excelent!

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Victor Piţurcă, a afirmat astăzi, în cadrul conferinţei de presă premergătoare întâlnirii cu AFC Hermannstat, că noul gazon...