22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraficul aerian din Aeroportul din Bruxelles, blocat de o greva a controlorilor

Traficul aerian din Aeroportul din Bruxelles, blocat de o greva a controlorilor

Avioanele care ar fi trebuit sa decoleze astăzi de pe Aeroportul din Bruxelles au fost ținute la sol mai multe ore, din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian. Greva personalului care ghidează traficul aerian a fost programata chiar în ziua în care la Bruxelles se desfășoară summitul Consiliului Uniunii Europene, unde se discuta despre Brexit.
Printre avioanele ținute la sol în Aeroportul din Bruxelles s-a numărat și o cursa Tarom cu 101 pasageri la bord, care trebuia sa aterizeze la București la ora 14:00. Aeronava a întârziat decolarea cu aproape trei ore fata de ora programata, din cauza întreruperii activității personalului de la turnul de control. Inițial, operatorii din aeroport au anunțat întârzierea decolării cu doua ore, după care pasagerii au mai fost fost ținuți în avion încă aproximativ o ora. Printre pasagerii din aeronava care a decolat cu întârziere s-au aflat și câțiva europarlamentari români, care se întorceau acasă.

Măsuri dure de siguranță în Bruxelles

Autoritățile au luat măsuri dure de siguranță în Bruxelles, având în vedere că la Summit participă reprezentanți de rang înalt din toate statele membre UE.
Astfel ca si transportul public de călători din Bruxelles a fost dat peste cap astăzi, în prima zi a Summitului, traseul autobuzelor fiind deviate fata de zona în care funcționează Consiliul Uniunii Europene, iar unele trenuri au fost anulate, în timp ce altele au avut întârzieri de câteva minute, lucru neobișnuit pentru Bruxelles, unde trenurile/metrourile circula la un interval de 6 minute unul față de altul. Dacă unul întârzie, atunci programul altor trenuri este decalat.
Și în aeroport au fost introduse măsuri de securitate mai dure, mulți dintre străinii care veneau sau plecau din Belgia fiind aspru verificați, iar bagajele controlate extrem de minuțios.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS