16.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Sindicaliștii metroului bucureșteană pichetează, joi, sediul Ministerului Transporturilor

Sindicaliștii metroului bucureșteană pichetează, joi, sediul Ministerului Transporturilor

-

Sindicatul Liber de la Metrou va picheta joi, între orele 13.00 și 14.00, Ministerul Transporturilor, ca urmare a indiferenţei pe care ministrul Răzvan Cuc o manifestă faţă de accidentul din ianuarie.
„Ministerul Transporturilor pe cine reprezintă? Nu pe aceşti oameni, fie ei din metrou sau de pe calea ferată? Calea ferată au distrus-o, acum distrug şi metroul”, a declarat Ioan Rădoi, liderului sindicatului Unitatea- Sindicatul Liber de la Metrou.

Prin acest protest, Rădoi cere ministrului Cuc să respecte legea si să dea curs comisiei de dialog social, nu să o ignore.

Una dintre cauzele incidentului de la metrou din ianuarie, când două vagoane au sărit de pe șine în depoul Berceni este un software care a menținut alimentarea vagoanelor, toate trenurile comportându-se la fel în timpul testelor efectuate după accident, au declarat miercuri angajați ai Metrorex.
Angajații au precizat, în cadrul unei acțiuni a sindicatului din companie desfășurată la depou, că este vorba de un software „din China, venit via Turcia”, care face ca trenurile să se alimenteze singure.
Conducerea Metrorex a anunțat tot miecuri că nu poate face supoziții cu privire la cauza producerii evenimentului din ianuarie, cercetarea efectuată de către Agentia de Investigare Feroviara Română – (AGIFER) aflându-se în desfășurare. Metrorex, care precizează că nu a primit până la acest moment concluziile instituției abilitate, apreciază că în activitatea curentă de circulație a metroului cu călători nu se poate produce un astfel de incident, întrucât condițiile desfășurării activității de manevră sunt total diferite, față de circulația trenurilor cu pasageri.
La sfârșitul lunii ianuarie o garnitură de metrou care gara la capăt de linie a rupt parapetul de protecție, iar două vagoane au sărit de pe șine și au rămas supendate la aproximativ doi metri înălțime față de nivelul terasamentului.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.