Acasă Actualitate Autorul atacului din Olanda, arestat. Turcul a fost acuzat în trecut de...

Autorul atacului din Olanda, arestat. Turcul a fost acuzat în trecut de viol şi tâlhărie

-

Gokmen Tanis, autorul atacului cu 3 morţi din Utrecht, produs luni, a fost arestat aseară, a anunţat poliţia olandeză. ‘Principalul suspect a fost arestat’, a comunicat municipalitatea din Utrecht pe Twitter, indică Reuters. Suspectul, care a deschis focul într-un tramvai din Utrecht, a fost identificat de poliţie drept Gokmen Tanis, un bărbat de 37 de ani născut în Turcia. El a ucis 3 persoane şi a rănit 9.
Dacă inițial autorităţile înclinau să creadă că este vorba despre un atac terorist, spre seară un procuror a spus că e posibil ca atacatorul să fi avut “motive familiale”. Potrivit presei, la începutul lunii, suspectul fusese audiat într-un dosar de viol şi avea antecedente de furt şi agresiune.
Agenţia turcă Anadolu a relatat, citând rude ale lui Tanis, că acesta a împuşcat o femeie în tramvai din motive familiale. El a deschis apoi focul împotriva unor persoane care au încercat să vină în ajutorul victimei.
Potrivit ziarului olandez Algemeen Dagblad, bărbatul ar fi fost acuzat în 2013 că a început să tragă la întâmplare în faţa unui imobil din Utrecht, fără a răni însă pe nimeni. Pe 4 martie 2019, Tanis fusese audiat într-un dosar de viol. Şi-ar fi violat victima în repetate rânduri, ameninţând-o că o bate şi că îi incendiază casa.
De asemenea, turcul era suspectat că ar fi încercat să jefuiască un camion de marfă. Ar mai fi avut probleme cu legea pentru o tentativă de furt dintr-un magazin şi pentru agresarea unui agent de pază.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Persoana iubită sau copiii vă solicită ajutor material. De aici se pot isca foarte uşor controverse, discuţii aprinse şi chiar conflicte...