15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutorul atacului din Olanda, arestat. Turcul a fost acuzat în trecut de viol şi tâlhărie

Autorul atacului din Olanda, arestat. Turcul a fost acuzat în trecut de viol şi tâlhărie

Gokmen Tanis, autorul atacului cu 3 morţi din Utrecht, produs luni, a fost arestat aseară, a anunţat poliţia olandeză. ‘Principalul suspect a fost arestat’, a comunicat municipalitatea din Utrecht pe Twitter, indică Reuters. Suspectul, care a deschis focul într-un tramvai din Utrecht, a fost identificat de poliţie drept Gokmen Tanis, un bărbat de 37 de ani născut în Turcia. El a ucis 3 persoane şi a rănit 9.
Dacă inițial autorităţile înclinau să creadă că este vorba despre un atac terorist, spre seară un procuror a spus că e posibil ca atacatorul să fi avut “motive familiale”. Potrivit presei, la începutul lunii, suspectul fusese audiat într-un dosar de viol şi avea antecedente de furt şi agresiune.
Agenţia turcă Anadolu a relatat, citând rude ale lui Tanis, că acesta a împuşcat o femeie în tramvai din motive familiale. El a deschis apoi focul împotriva unor persoane care au încercat să vină în ajutorul victimei.
Potrivit ziarului olandez Algemeen Dagblad, bărbatul ar fi fost acuzat în 2013 că a început să tragă la întâmplare în faţa unui imobil din Utrecht, fără a răni însă pe nimeni. Pe 4 martie 2019, Tanis fusese audiat într-un dosar de viol. Şi-ar fi violat victima în repetate rânduri, ameninţând-o că o bate şi că îi incendiază casa.
De asemenea, turcul era suspectat că ar fi încercat să jefuiască un camion de marfă. Ar mai fi avut probleme cu legea pentru o tentativă de furt dintr-un magazin şi pentru agresarea unui agent de pază.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS