13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocalitatea în care nașterile sunt interzise. Femeile sunt nevoite să călătorească în travaliu

Localitatea în care nașterile sunt interzise. Femeile sunt nevoite să călătorească în travaliu

Femeile dintr-un sat din Ghana nu au voie să nască în perimetrul localității pentru că tradiția spune că acest lucru îi va jigni pe zei.

Femeile însărcinate sunt astfel nevoite să plece într-o localitate învecinată în momentul travaliului, suportând dureri insuportabile.

Niciunul din localnicii satului Mamfe Dove nu s-a născut acolo, arată BBC. Să naști în localitate este considerat un tabu și o ofensă la adresa zeilor. „Când strămoșii noștri au ajuns pe acest pământ o voce din cer le-a spus: Dacă vreți să rămâneți pe acest pământ sfânt sunt niște reguli – nimeni să nu nască aici, nimeni să nu crească animale și nimeni să nu fie îngropat aici”, spune un bătrân al satului.

Unele dintre femei sunt nevoite să parcurgă pe jos distanțe mari pentru a putea naște în localitățile învecinate. „Am suferit foarte mult la primul copil. M-am chinuit să fac rost de o mașină să mă ducă să nasc. Pe al doilea l-am născut tot în alt sat. Acum avem o clinică în apropiere. Îl voi naște acolo pe al treilea”, a spus o femeie.

În timp ce alte sate au renunțat la acest obicei, liderii din Mamfe Dove nu își doresc acest lucru, în ciuda numeroaselor solicitări ale femeilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS