Acasă Actualitate Atacatorul din Noua Zeelandă a făcut un gest provocator în faţa judecătorilor....

Atacatorul din Noua Zeelandă a făcut un gest provocator în faţa judecătorilor. Ce simbolizează poziţia degetelor

Foto: Mediafax

Brenton Tarrant, autorul atacurilor din Christchurch, Noua Zeelandă, a compărut vineri în faţa instanţei, fiind inculpat pentru omucidere, scrie Mediafax.

Australianul în vârstă de 28 de ani a apărut în boxa acuzaţilor cu mâinile prinse în cătuşe şi într-un costum alb de deţinut.

Fotoreporterii prezenţi în sala de judecată au surprins un gest provocator făcut de Brenton Tarrant: semnul OK prin unirea vârfului policarului cu cel al degetului arătător, care este considerat un simbol al „supremaţiei albe”, informează Sky News.

În faţa judecătorilor, Tarrant nu a cerut eliberarea pe cauţiune.

Cel puţin 49 de persoane au murit şi alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse vineri la moscheile Al Noor şi Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă. Cele două moschei erau pline cu credincioşi, care se adunaseră pentru slujba de vineri după-amiază.

Autorităţile au anunţat că 39 de persoane se află încă sub supraveghere medicală în urma incidentului. Dintre acestea, 11 sunt în stare gravă.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version