Acasă Actualitate Corina Creţu: Guvernul nu a făcut solicitare la UE pentru finanţarea Autostrăzii...

Corina Creţu: Guvernul nu a făcut solicitare la UE pentru finanţarea Autostrăzii Moldova, deşi o putem finanţa

Comisarul european Corina Creţu a declarat, vineri, după protestul #şîeu de la nivel naţional, că Guvernul nu a trimis o solicitare de finanţare pentru studiul de fezabilitate al Autostrăzii Moldova, deşi cererea poate fi aprobată. „Vreau să vă amintesc că eu am atras semnale de alarmă asupra nevoii de conectare a României la reţeaua europeană de autostrăzi şi transport încă din prima zi a mandatului meu. Există un Master Plan aprobat de Comisia Europeană încă din 2015, şi pentru mine este absolut inexplicabil de ce, după ce o ţară îşi stabileşte priorităţile, nu depune şi proiecte aferente către Uniunea Europeană”, a declarat, vineri, Corina Creţu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit comisarului european, România este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte rata mortalităţii în accidentele rutiere.( sursa: mediafax.ro)

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version