Acasă Actualitate VIDEO Elon Musk a prezentat cel mai nou SUV Tesla. Model Y...

VIDEO Elon Musk a prezentat cel mai nou SUV Tesla. Model Y va costa 47.000 de dolari și va avea o autonomie de 500 km

-

Elon Musk a anunțat al cincilea model Tesla, un SUV electric compact care ar trebui să fie disponibil din toamna lui 2020, cu prețul de 47.000 de dolari pentru versiunea cu 500 km autonomie. Mașina se conduce precum un model sport, a mai spus Musk care a precizat că 75% dintre componente sunt comune cu Model 3. Marea întrebare este dacă Tesla va putea respecta termenele de livrare promise, fiindcă are o ”tradiție” în amânări, potrivit hotnews.

Va exista și o versiune de performanță care va costa 60.000 de dolari și va fi super-rapidă, ajungând în 3,5 secunde de la 0, la 100 km/h. Mai întâi va fi însă disponibilă varianta de 47.000 de dolari, iar în 2021 va veni și o versiune mai ieftină, de 39.000 de dolari, cu autonomie de 350 km.


Musk a promis că Model Y va avea funcționalități de SUV, dar se va conduce precum o mașină sport și a promis că va fi cel mai sigur SUV de clasă medie. Interiorul va avea multe în comun cu Model 3 și va exista și un touch-screen de 15 inci pe bord.

Model Y va putea găzdui șapte pasageri și este al doilea SUV al mărcii, după Model X lansat acum câțiva ani.
În versiunea de bază mașina ajunge în 5,5 secunde de la 0, la 100 km/h, iar viteza maximă este de 210 km/h. În versiunea de înaltă performanță autonomia este în jur de 450 km, iar viteza maximă, de 240 km/h. JD Power estimează că, incluzând toate opțiunile, versiunea de top poate ajunge să coste 85.000 dolari. În versiune de 39.000 de dolari mașina ajunge în 5,9 secunde la 100 km/h.
Model Y poate deveni în 3-4 ani cel mai vândut model din gama companiei care în 2017 a livrat 100.000 de mașini, iar anul trecut, 245.000.

Rămâne de văzut dacă Tesla Motors se va putea ține de termenele promise, Model 3 fiind marcat de amânări. Este de așteptat ca până atunci procedurile de fabricație să se fi pus însă la punct mult mai bine. Va ajuta mult și faptul că mașina este pe platforma lui Model 3 și are 75% dintre componente în comun.

Teritoriul SUV-urilor electrice premium devine tot mai aglomerat, pe el anunțându-și intrarea și mărcile germane premium.

 

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.