3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGazeta de Sud, de 24 de ani în inima Olteniei!

Gazeta de Sud, de 24 de ani în inima Olteniei!

Gazeta de Sud împlineşte astăzi 24 de ani. Aproape un sfert de secol. Mult, puţin? Depinde cum priveşti lucrurile. Pentru noi, jurnaliştii, orele, zilele, anii curg altfel, au o dinamică aparte. Nici o zi nu seamănă cu cealaltă. Prinşi în vâltoarea evenimentelor, încercând să surprindem informaţia esenţială pe care să ţi-o oferim cât mai concis şi repede ţie, cititorule, pierdem adeseori noţiunea timpului. Atât de multe lucruri de interes se întâmplă în jurul nostru, încât uneori ne dorim să dilatăm acest timp.

Cei 24 de ani pe care îi împlinim reprezintă un bagaj important de istorie a jurnalismului de calitate pe care noi, cei de la Gazeta de Sud, l-am făcut cu pasiune.
Prin cele peste 130.000 de articole scrise în toţi aceşti ani am reuşit, şi suntem mândri de acest lucru, să creăm o punte de comunicare între cititorii noştri şi cei care ne influenţează destinele prin deciziile pe care le iau.

Anchetele noastre au zguduit administraţia locală, au deranjat, au supărat, au stârnit furie. Pentru că asta fac jurnaliştii care îşi respectă meseria. Reportajele noastre au smuls lacrimi şi au unit oameni care nu s-au întâlnit niciodată, i-au determinat pe cei cu dare de mână şi pe cei cu suflete mari să-şi ajute, deopotrivă, semenii în clipe grele.

Dacă ne uităm la transformările din ultimii ani prin care trece presa din România, când ziarele printate tind să dispară, Gazeta de Sud se încăpăţânează să reziste în ciuda presiunilor de tot felul, fie ele economice sau politice. Am rămas o oază de onestitate într-un mediu înconjurător ostil. Singurii aliaţi sunteţi voi, cititorii noştri, cei pentru care scriem. Pentru voi am recunoscut ori de câte ori am greşit. Important este că am învăţat ceva din asta.

Pentru voi ne-am adaptat timpurilor şi tendinţelor tehnologice. Ne-am reinventat. Dar, indiferent în ce mediu ne exprimăm, pe print sau on-line, un lucru nu se va schimba niciodată: calitatea articolelor. Pentru că Gazeta de Sud este mai mult decât o instituţie de presă. Este o comunitate, un organism viu, format din oameni, care pun suflet în fiecare articol pe care îl scriu, în fiecare lucru pe care îl fac.

Pentru că fiecare om al Gazetei este important, indiferent în ce domeniu activează. Şi, când faci lucrurile cu pasiune, se vede, se simte. O simţiţi voi, cititorii noştri, în fiecare zi. Acesta este, poate, principalul motiv pentru care vorbim de 24 de ani de existenţă a Gazetei de Sud.

Să ne auzim cu bine peste alţi 24!

 

Stelian Tănase, scriitor

„Ca un vechi colaborator al Gazetei de Sud, trebuie să felicit tenacitatea celor care ţin ziarul de atâţia ani, în condiţiile în care multe redacţii au capotat, multe finanţări s-au prăbuşit, multe falimente au fost în lumea presei, şi vă doresc viaţă lungă, să nu capotaţi, să nu treceţi pe on-line neapărat, să rămâneţi pe print, aşa cum se face o presă serioasă. Trebuie să ne refacem obiceiul – şi voi faceţi asta la Craiova – de a citi dimineaţa, ca nişte burghezi, ca nişte oameni civilizaţi, ziarul la cafea“.

 

Mihail Genoiu, primarul Craiovei

„Cu ocazia împlinirii vârstei frumoase de 24 de ani de activitate în domeniul presei vreau să urez Gazetei de Sud «La mulţi ani!», o viaţă lungă în continuare, o prezenţă în oraşul Craiova obiectivă şi pe măsura aşteptărilor craiovenilor. Este cotidianul cu care craiovenii s-au obişnuit să se trezească şi de la care să primească ştirile obiectiv, la timp, şi în permanenţă şi sper să fiţi alături de noi în continuare în creşterea prestigiului, renumelui şi imaginii oraşului Craiova. Încă o dată «La mulţi ani!» şi multe, multe realizări”.

 

Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj

„Îmi face o deosebită plăcere să mă întâlnesc cu dumneavoastră, cotidianul cu cea mai mare audienţă nu numai din regiunea Oltenia, dar şi la nivel de ţară, de multe ori. Ne face o deosebită plăcere, de asemenea, să vă transmitem salutul atent al Consiliului Judeţean şi să vă spunem că sunteţi cu adevărat speciali, că acest cotidian, care, iată, are aproape un sfert de secol de existenţă, a fost în tot acest timp un reper al Olteniei, că aceia care au lucrat şi lucrează în continuare în această redacţie sunt oameni mai presus de orice fel de implicaţii politice sau de alt gen, că sunteţi cu adevărat oameni care vă faceţi datoria şi de aceea vă rog să primiţi din partea noastră sincerele felicitări şi urări de mai bine în continuare şi, de asemenea, cititorilor Gazetei de Sud toate cele bune, sănătate şi împliniri!“.

 

Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei

„Cu ocazia împlinirii a 24 de ani, urez cotidianului Gazeta de Sud «La mulţi ani!», cât mai multe articole, cât mai multe reportaje obiective, ca de obicei, și o colaborare fructuoasă cu Primăria Municipiului Craiova“.

Dan Vasile, director CEO

„Cu ocazia împlinirii a 24 de ani de la prima ediţie, urez cotidianului Gazeta de Sud «La mulţi ani!», realizări şi să reflecte în continuare cu aceeaşi obiectivitate realităţile din Craiova, Dolj şi din întreaga Oltenie. Personal, vreau să vă spun că este primul cotidian pe care îl citesc în fiecare dimineaţă. Încă o dată vă urez «La mulţi ani!»“.

 

 

 

Delia, cântăreață

„«La mulţi ani!» pentru cei 24 de ani pe care îi faceţi!“

 

Adrian Popa, directorul Direcţiei Agricole Dolj

„Gazetei de Sud, cotidianul – zic eu – cel mai aproape de ţăranul oltean, de ţăranul român, de fermieri, de Direcţia Agricolă, nu pot decât să îi urez să aibă o viaţă lungă, să fie tot la fel, aproape de oameni şi lângă oameni! Este mesajul pe care îl adresez în numele tuturor celor care lucrează pământul în acest judeţ, în numele Ministerului Agriculturii şi al tuturor celor care au ca obiectiv actual sau mai îndepărtat să investească în agricultura judeţului nostru. Să aveţi multă activitate tot la fel de fructuoasă şi să fiţi aproape de cei care vă apreciază şi vă stimează!“.

 

Cătălin Mohora, inspector-şef Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj

„Au trecut 24 de ani de când Gazeta de Sud funcţionează, de când există. Au trecut 20 de ani de când funcţionează şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj. Împreună consider că au făcut istorie. O istorie în avantajul cetăţenilor judeţului Dolj, în avantajul cititorilor Gazetei de Sud. Un avantaj pentru toţi, în primul rând. O colaborare bazată pe respect, încredere şi profesionalism. Mulţumesc, Gazeta de Sud! Le mulţumesc şi colegilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă! «La mulţi ani!», Gazeta de Sud“.

 

 

Devis Mangia, antrenor Universitatea Craiova

 

 

 

 

„«La mulţi ani!» Gazeta de Sud“.

 

Sorin Răducan, director APIA Dolj

„La celebrarea a 24 de ani de existenţă, am deosebita plăcere de a vă transmite în numele colectivului Centrului Judeţean APIA Dolj preţuirea şi consideraţia noastră pentru misiunea jurnalistică pe care o îndepliniţi cu profesionalism, determinare şi obiectivitate. Vă mulţumim că sunteţi un partener media de nădejde al instituţiei noastre şi dorim la cât mai mulţi ani de apariţii cotidianului Gazeta de Sud!“.

 

 

Daniela Licu, director Casa de Pensii Dolj

„În această zi de primăvară, de 15 martie, Gazeta de Sud împlineşte frumoasa vârstă de 24 de ani. 24 de ani de activitate neîntreruptă pentru care o felicit. O felicităm noi, toţi locuitorii Olteniei, pentru că acest ziar apare în toată Oltenia. De mai mulţi ani există şi Radio Sud. Felicitări pentru toată activitatea! Felicitări pentru toată echipa, pe care am cunoscut-o, pentru munca neîntreruptă pe care o practică în fiecare zi şi pentru modul cu adevărat profesionist în care îşi desfăşoară activitatea! Vă dorim viaţă lungă şi să vă sărbătorim şi la 100 de ani!“.

 

Gică Popescu, fost căpitan al Universității Craiova, al Barcelonei și al echipei naționale

„«La mulţi ani!» pentru Gazeta de Sud cu ocazia împlinirii a 24 de ani de activitate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS