Acasă Actualitate Cine este Brenton Tarrant, atacatorul de vineri din Christchurch

Cine este Brenton Tarrant, atacatorul de vineri din Christchurch

-

Bărbatul care a filmat live atacul la una dintre moscheile din Christchurch s-a identificat online, înainte de masacru, drept Brenton Tarrant, cetățean australian. Pe contul său de Twitter, acum șters de rețeaua de socializare, Tarrant a postat mai multe fotografii cu încărcătoare de armă și un link către un manifest care arată ideile din spatele acțiunilor sale, scrie Guardian, potrivit hotnews.

Documentul de 74 de pagini începe cu un citat dintr-un poem de Dylan Thomas, ”Do not go gentle into that good night” și continuă cu o lungă înșiruire de așa numite argumente despre genocidul albilor.

El subliniază în material și care îi sunt motivațiile, printre care dorința de a crea ”un climat de frică” și de a ”incita la violență” contra musulmanilor.

Tarrant, cetățean australian din orașul Grifton din New South Wales, și-a intitulat documentul ”Marea Înlocuire”.

Potrivit ABC Australia, el a lucrat ca antrenor personal la sala Big River Gym din Grafton. Directoarea sălii, Tracey Gray a spus că a fost angajat acolo între 2009 și 2011, după care a plecat să călătorească prin Asia și Europa. ”Era un antrenor personal foarte dedicat. El a lucrat în programul nostru care oferea cursuri copiilor din comunitatea noastră, și era foarte pasionat de asta”, a declarat Gray.

Ea a adăugat că nu i s-a părut o persoană care ar fi interesată de arme de foc: ”Cred că ceva s-a schimbat la el în anii petrecuți în străinătate”.

Tarrant a spus că a lucrat pentru scurt timp înainte să câștige niște bani din criptomoneda Bitconnect, bani pe care i-a folosit pentru a face călătorii. Se știe că a vizitat țări din Europa și Asia, el ajungând inclusiv în Coreea de Nord.

Gray își amintește că tatăl lui Tarrant, Rodney, a murit dintr-o boală provocată de azbest, câdn Rodney termina liceul. Ea crede că sora și mama lui sunt încă în viață.

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.