12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn om de afaceri din Slovacia, pus sub acuzare pentru ordonarea uciderii jurnalistului Jan Kuciak

Un om de afaceri din Slovacia, pus sub acuzare pentru ordonarea uciderii jurnalistului Jan Kuciak

Omul de afaceri slovac Marian Kocner a fost inculpat pentru că a ordonat uciderea jurnalistului de investigații Jan Kuciak, a anunțat joi un procuror, relatează AFP.
  • Un om de afaceri suspectat că ar fi comandat asasinarea jurnalistului Jan Kuciak
Kocner, 55 de ani, proprietar al mai multor societăţi, se afla în arest din iunie 2018 într-un dosar de bilete la ordin falsificate, când pe 4 octombrie 2018 a afost acuzat că a comandat această crimă.
Diferitele activităţi ale omului de afaceri au făcut obiectul anchetelor jurnalistice ale lui Jan Kuciak.
Patru persoane implicate în uciderea jurnalistului care au provocat o criză politică în această țară au fost deja inculpate.
Potrivit poliției, asasinii jurnalistului slovac Jan Kuciak și al logodnicei acestuia, Martina Kusnirova, au început să monitorizeze locuința celor doi cu mai multe zile înainte de uciderea acestora.
Cei inculpați de crimă au spus că au fost angajați de un asociat al unui om de afaceri bogat din Slovacia.
La 25 februarie, Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, și prietena lui, Martina Kusnirova, au fost descoperiți morți în locuință după ce poliția a fost alertată de o rudă a victimelor.
Jurnalistul a fost împușcat în piept, iar femeia a fost împușcată în cap. Înainte de a murit, acesta era pe punctul de a publica o investigație care arăta legături între mafia italiană și politicieni corupți din Slovacia. Mai exact, ar fi vorba despre plăți frauduloase cu fonduri europene, în cadrul unui sistem pus la punct de către cetățeni slovaci și italieni care au legături cu gruparea de crimă organizată „Ndrangheta”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS