Acasă Actualitate Olimpicii Internaţionali craioveni au participat la Ziua Internaţională a Francofoniei, la Palatul...

Olimpicii Internaţionali craioveni au participat la Ziua Internaţională a Francofoniei, la Palatul Cotroceni

Olimpicii Internaţionli la limba franceză de la Colegiul Naţional ” Fraţii Buzeşti”, Craiova au participat la Ziua Internaţională a Francofoniei care a fost sărbătorită în data de 12 martie, la Palatul Cotroceni, sub înaltul patronaj al Președintelui României.

Celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei – 2019 este organizată de Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, al Grupului Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din Romania (GADIF) și al Biroului Regional pentru Europa Centrală și Orientală (BRECO) al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF).
La eveniment a participat Secretarul General al Organizației Internaționale a Francofoniei, doamna Louise Mushikiwabo.
Având în vedere criteriile de reprezentativitate pe domeniul excelenței în limba franceză, Tiberiu Buruiană, Ștefan Mădălina, Mitrică Livia Maria, elevi ai Colegiului Național “Frații Buzești”, Craiova, laureați ai Olimpiadei de Limba franceză, etapele națională și internațională, însoțiți de profesorii lor, Doina Riza, Dorina Popi, Adriana Buzatu s-au numărat printre participanții la eveniment. Tiberiu Buruiană, care a obținut Premiul I la Olimpiada Internațională de Limba franceză, a rostit un discurs apreciat de întreaga asistență.

Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.
Exit mobile version