21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCererea Elenei Udrea de a primi azil politic în Costa Rica, respinsă de o comisie administrativă

Cererea Elenei Udrea de a primi azil politic în Costa Rica, respinsă de o comisie administrativă

Cererea Elenei Udrea de a primi azil politic în Costa Rica a fost respinsă de o comisie administrativă, dar decizia nu este definitivă, potrivit avocatului fostului ministru, Veronel Rădulescu.
Cererea de azil politic formulată de Elena Udrea a fost respinsă de o comisie administrativă din Costa Rica și poate fi atacată în instanță, a declarat pentru Mediafax avocatul Veronel Rădulescu.
Elena Udrea a fost eliberată din închisoarea din Costa Rica în decembrie 2018, după o decizie a ICCJ privind constituirea completurilor de 5 judecători. Udrea este condamnată definitiv de instanța supremă la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute.
Avocații Elenei Udrea au contestat alcătuirea completului de 5 judecători care l-a judecat pe fostul ministru în dosarul „Gala Bute”.
Elena Udrea și Alina Bica erau în detenţie preventivă în Costa Rica din 3 octombrie, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS