Acasă Actualitate Copiii din Italia vor fi trimiși acasă dacă nu sunt vaccinați, după...

Copiii din Italia vor fi trimiși acasă dacă nu sunt vaccinați, după intrarea în vigoare a noii legi

-

Elevii din Italia nu vor mai fi primiți la școală dacă nu fac dovada faptului că au fost vaccinați, decizia fiind anunțată după luni de dezbateri naționale privind introducerea obligativității vaccinării, relatează BBC News.
Potrivit noii legi, copiii de până la șase ani vor fi excluși de la grădiniță și creșe dacă nu fac dovada că au fost vaccinați. În cazul celor care au vârste între 6 și 16 ani, autoritățile nu le pot interzice să vină la școală, însă părinții riscă amenzi de până la 560 de dolari.
Noua lege privind obligativitatea vaccinării a fost adoptată în contextul în care Italia s-a confruntat cu o epidemie de rujeolă, iar autoritățile italiene susțin că rata vaccinării a crescut de la implementarea actului normativ.
Potrivit așa-zisei legi Lorenzin- care poartă numele fostului ministru al sănătății care a introdus această reglementare- copiii trebuie să fie imunizați înainte de a merge la școală, ceea ce înseamnă că trebuie să fie vaccinați pentru rujeolă, rubeolă, varicelă, oreion, poliomielită.
Termenul limită până la care cei vizați trebuia să facă dovada că au fost vaccinați a fost stabilit inițial la 10 martie, dar a fost prelungit.
Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.