12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomâni care aruncau în aer bancomate, prinși în Spania. Ei foloseau substanța „mama lui Satan”

Români care aruncau în aer bancomate, prinși în Spania. Ei foloseau substanța „mama lui Satan”

O bandă de români care arunca în aer bancomate a fost destructurată în Spania, chiar când se pregătea de o nouă lovitură. Patru români au fost arestaţi, iar al cincilea este dispărut, informează Digi24.

Căutarea lor a început încă din toamna anului trecut, când o sucursală bancară a fost aruncată în aer cu un exploziv folosit de terorişti.

15.000 de euro a fost paguba, iar după mai multe atacuri, poliţiştii spanioli au luat în vizor un cuplu de români care trăia pe picior mare, fără să aibă vreun venit declarat.

A intrat pe fir jandarmeria spaniolă şi, în urma percheziţiilor, a găsit arme şi 750 de grame de exploziv într-o casă închiriată de români.

Numită „mama lui Satan”, substanţa nu poate fi detectată pe aeroporturi decât de câini special antrenaţi. Substanţa a fost adesea folosită de jihadiști în atacuri, precum cel din Catalonia din luna august în 2017, Paris sau Bruxelles.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS