Acasă Actualitate Români care aruncau în aer bancomate, prinși în Spania. Ei foloseau substanța...

Români care aruncau în aer bancomate, prinși în Spania. Ei foloseau substanța „mama lui Satan”

-

O bandă de români care arunca în aer bancomate a fost destructurată în Spania, chiar când se pregătea de o nouă lovitură. Patru români au fost arestaţi, iar al cincilea este dispărut, informează Digi24.

Căutarea lor a început încă din toamna anului trecut, când o sucursală bancară a fost aruncată în aer cu un exploziv folosit de terorişti.

15.000 de euro a fost paguba, iar după mai multe atacuri, poliţiştii spanioli au luat în vizor un cuplu de români care trăia pe picior mare, fără să aibă vreun venit declarat.

A intrat pe fir jandarmeria spaniolă şi, în urma percheziţiilor, a găsit arme şi 750 de grame de exploziv într-o casă închiriată de români.

Numită „mama lui Satan”, substanţa nu poate fi detectată pe aeroporturi decât de câini special antrenaţi. Substanţa a fost adesea folosită de jihadiști în atacuri, precum cel din Catalonia din luna august în 2017, Paris sau Bruxelles.

Monica Stuparu
Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.