14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTheresa May, despre Brexit: Singura certitudine este prelungirea incertitudinii

Theresa May, despre Brexit: Singura certitudine este prelungirea incertitudinii

Premierul britanic, Theresa May, a lansat un ultim apel la un vot în favoarea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană. Theresa May a insistat şi că Uniunea Europeană să accepte modificări ale proiectului de acord şi a început deja discuţii telefonice cu fiecare lider european în parte.

Incertitudinea este totală cu numai patru zile înaintea votului vital din parlamentul de la Westminster. Mai mult, ultimele negocieri cu Uniunea Europeană au eșuat.

Theresa May a rostit discursul la Grimsby, oraș care a votat masiv în timpul referendumului pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

Theresa May, prim-ministrul Regatului Unit, a declarat că s-ar putea să nu iasă din UE luni de zile. „S-ar putea să ieşim fără protecţia unui acord. Am putea să nu ieşim deloc. Singura certitudine este prelungirea incertitudinii”.

Marți, cei 630 de parlamentari vor vota din nou proiectul de acord negociat de Theresa May cu Uniunea Europeană.

„Amânarea ar putea avea şi o altă urmare: organizarea unui al doilea referendum privind Brexitul”, a spus Theresa May.

Premierul britanic a sugerat că deciderea unui al doilea referendum ar fi un eșec politic.

Theresa May a reamintit că 33 de milioane și jumătate de oameni au votat la referendum și, chiar dacă rezultatul a fost strâns, el a fost totuși “DA” pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

Dacă proiectul de acord va fi respins, parlamentarii vor trebui să voteze din nou: de această dată dacă vor cere prelungirea negocierilor sau nu.

Mulți oameni de afaceri sunt neliniștiți de eventualitatea unei ieșiri din Uniune fără un acord care să amortizeze șocul Brexitului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS