14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMama unui copil de 5 ani spune că băiețelul ei a fost lovit și încuiat în debara de educatoare, la o grădiniță din Brașov

Mama unui copil de 5 ani spune că băiețelul ei a fost lovit și încuiat în debara de educatoare, la o grădiniță din Brașov

Mama unui copil de 5 ani de la o grădiniță de stat din Brașov spune că băiețelul ei a fost lovit de educatoare și încuiat în debara pentru că nu voia să doarmă. „El a fost luat din pătuț, trântit pe scăunel, plesnit peste cap, a dat cu capul de masă, după care a început să plângă și a fost băgat în debara, încuiat cu lumina stinsă”, a declarat mama copilului, pentru Brașov TV.
Incidentul ar fi avut loc la jumătatea lunii ianuarie, la Grădinița numărul 23 din Brașov.
„El a fost luat din pătuț, trântit pe scăunel, plesnit peste cap, a dat cu capul de masă, după care a început să plângă și a fost băgat în debara și încuiat cu lumina stinsă. Doamna s-a apropiat de ușă, urlând că așa o să i se întâmple de fiecare dată când nu va dormi. După câteva minute, a fost scos. Băiatul plângea, iar unul dintre colegi spunându-i un lucru, a început să râdă. Văzând că băiatul râde, doamna a spus că înseamnă că nu s-a speriat suficient și l-a băgat din nou în debara, tot cu lumina stinsă și încuiat”, a povestit mama copilului.
Ea a spus că învățătoarea și-a recunoscut în final fapta și că situația a fost discutată inclusiv la ședința cu părinții.
„Toți părinții ne-au susținut și, pe lângă cauza nostră, au mai apărut foarte multe alte probleme relatate de alți părinţi – copiii nu erau lăsați la toaletă, aveau voie să bea doar două pahare de apă pe zi (…) Una dintre îngrijitoare îi făcea zilnic nesimțiți, proști, obraznici”, a mai afirmat mama copilului.
Mărturia mamei este parţial confirmată (într-o filmare cu camera ascunsă) de spusele directoarei Grădiniţei 23 din Braşov, Anişoara Borcan.
“S-au făcut toate procedurile, a fost cercetată disciplinar, a fost sancţionată cu avertisment scris, este monitorizată… (…) Eu sunt si psiholog şi am mers acolo în casă şi am făcut câteva jocuri cu copilaşii, ca să identific în mod real ce s-a întâmplat. Într-adevăr copilul a fost dus în debara, exact cum a recunoscut şi doamna, a tras uşa… Asta cu lumina stinsă nu şi-au dat seama copiii dacă s-a întâmplat,” spune directoarea în înregistrarea publicată de Braşov TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS