21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul Superior al Magistraturii explică avizul negativ pentru Ordonanța care modifică OUG 7: Nu rezolvă toate solicitările. Se impune refacerea proiectului

Consiliul Superior al Magistraturii explică avizul negativ pentru Ordonanța care modifică OUG 7: Nu rezolvă toate solicitările. Se impune refacerea proiectului

Consiliul Superior al Magistraturii spune că a avizat negativ Ordonanța care modifică OUG 7 deoarece s-a constatat că actul normativ răspunde doar în parte solicitărilor Consiliului, nefiind abrogate toate articolele semnalate de membri. CSM apreciază că se impune refacerea actului normativ, care a fost adoptat în pofida avizului negativ al Consiliului, scrie Hotnews.

„Analizând proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul justiției, transmis spre avizare de Ministerul Justiției, plenul CSM constată că acesta răspunde doar în parte solicitării anterioare a Consiliului, prin eliminarea unora dintre soluțiile legislative adoptate prin OUG 7/2019 și respectiv prin revenirea unor dispoziții legale la forma avută anterior modificărilor aduse prin OUG menționată”, se arată în motivarea deciziei de marți a plenului CSM, potrivit Mediafax.

Avizul negativ a fost votat în unanimitate de către membrii CSM.

În decizie se mai arată că proiectul de modificare a Ordonanței de Urgență nr. 7/2019 nu rezolvă toate solicitările CSM, nefiind înlăturate celelalte dispoziții din Ordonanţa 7 cu privire la care plenul apreciase că se impune abrogarea.

Concluzia plenului CSM este că se impune refacerea proiectului de act normativ, „cu luarea în considerare a solicitării sale anterioare de abrogare a tuturor dispozițiile din OUG 7 care nu au fost adoptate ca urmare a sesizării CSM”.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat, marți, la finalul ședinței Executivului, că Guvernul a adoptat noua formă a Ordonanței 7, care modifică legile justiției. Ordonanța de Urgență – care conține în continuare controversatele prevederi care scot din subordinea procurorului general Secția de anchetare a magistraților – a fost aprobată deși Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS