Acasă Actualitate Consiliul Superior al Magistraturii explică avizul negativ pentru Ordonanța care modifică OUG...

Consiliul Superior al Magistraturii explică avizul negativ pentru Ordonanța care modifică OUG 7: Nu rezolvă toate solicitările. Se impune refacerea proiectului

-

Consiliul Superior al Magistraturii spune că a avizat negativ Ordonanța care modifică OUG 7 deoarece s-a constatat că actul normativ răspunde doar în parte solicitărilor Consiliului, nefiind abrogate toate articolele semnalate de membri. CSM apreciază că se impune refacerea actului normativ, care a fost adoptat în pofida avizului negativ al Consiliului, scrie Hotnews.

„Analizând proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul justiției, transmis spre avizare de Ministerul Justiției, plenul CSM constată că acesta răspunde doar în parte solicitării anterioare a Consiliului, prin eliminarea unora dintre soluțiile legislative adoptate prin OUG 7/2019 și respectiv prin revenirea unor dispoziții legale la forma avută anterior modificărilor aduse prin OUG menționată”, se arată în motivarea deciziei de marți a plenului CSM, potrivit Mediafax.

Avizul negativ a fost votat în unanimitate de către membrii CSM.

În decizie se mai arată că proiectul de modificare a Ordonanței de Urgență nr. 7/2019 nu rezolvă toate solicitările CSM, nefiind înlăturate celelalte dispoziții din Ordonanţa 7 cu privire la care plenul apreciase că se impune abrogarea.

Concluzia plenului CSM este că se impune refacerea proiectului de act normativ, „cu luarea în considerare a solicitării sale anterioare de abrogare a tuturor dispozițiile din OUG 7 care nu au fost adoptate ca urmare a sesizării CSM”.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat, marți, la finalul ședinței Executivului, că Guvernul a adoptat noua formă a Ordonanței 7, care modifică legile justiției. Ordonanța de Urgență – care conține în continuare controversatele prevederi care scot din subordinea procurorului general Secția de anchetare a magistraților – a fost aprobată deși Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ astăzi.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.