8.4 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Comisia Europeană: Frans Timmermans i-a transmis premierului Dăncilă, la Bruxelles, că are...

Comisia Europeană: Frans Timmermans i-a transmis premierului Dăncilă, la Bruxelles, că are „îngrijorări crescânde“ legate de situația din justiție

-

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a transmis premierului Viorica Dăncilă în întâlnirea de la Bruxelles că are ”îngrijorări crescânde” privind situația din justiție, a anunțat un purtător de cuvânt al Comisiei, scrie Hotnews.

Potrivit sursei citate, prim-vicepreședinte Timmermans și premierul român s-au întâlnit pentru a doua oară într-o lună și au avut o discuție „deschisă și sinceră”.

„Ei au abordat chestiuni legate de Mecanismul de Cooperare și Verificare, iar prim-vicepreședintele CE a exprimat îngrijorarea crescândă cu privire la situația actuală și la cele mai recente evoluții. El a declarat că sunt necesare progrese urgente în toate chestiunile care au generat îngrijorare în ultimele săptămâni. Cei doi oficiali au decis ca experți din România și Comisia Europeană să se întâlnească săptămâna viitoare pentru a discuta aceste probleme”, a declarat un purtător de cuvânt al CE.

Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită la Bruxelles, a fost primită, miercuri, de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, iar întâlnirea vine la scurt timp după ce Timmermans i-a trimis premierului român o scrisoare în care îi cerea clarificări privind cele două ordonanțe de urgență pe justiție adoptate de Guvern. El își exprima „dezamăgirea” că în întâlnirea pe care au avut-o în 7 februarie, la Bruxelles, Dăncilă nu i-a spus despre intenția de adoptare a acestora.

Oficialul european i-a transmis atunci premierului Dăncilă că „acum devine chiar urgentă” reluarea procesului de reforme în justiție și să se abțină de la orice măsuri care să răstoarne progresul realizat în ultimii ani.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.