16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDr. Radu Zamfir este noul director executiv al Agenției Naționale de Transplant

Dr. Radu Zamfir este noul director executiv al Agenției Naționale de Transplant

Începand cu 5 martie dr Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală și cercetător științific a fost numit prin Ordin al ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în funcția de director executiv la Agenția Națională de Transplant (ANT).

Cu aceeași dată, a fost semnat Ordinul de ministru prin care încetează detașarea doamnei dr. Anca Mureșan de la Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie “Prof.dr. Octavian Fodor” Cluj în funcția de director executive la ANT. Noul director executiv al ANT, dr Radu Zamfir, este doctor în medicină, atestat în chirurgie hepato-bilio-pancreatică și chirurgie oncologică și deține o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan. Dr.Radu Zamfir a fost formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, recum “Educația medicilor în domeniul translantulu” și “Dezvoltarea competențelor în transplant”.

De-a lungul carierei sale dedicate activității de transplant, dr. Radu Zamfir a primit mai multe distincții, printre care și o Diplomă de excelență pentru contribuția deosebită și implicarea în dezvoltarea activității de transplant hepatic în România. Printre atribuţiile directorului executiv al ANT se numără reprezentarea Agenţiei în relaţiile cu organele statului, precum şi cu persoane fizice sau juridice din țară şi din străînătate, aprobarea regulamentului de ordine interioară şi normele privind disciplină tehnologică şi administrative, acreditarea şi reacreditarea centrelor de transplant, autorizarea importului şi exportului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană destinate transplantării la om sau supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitară şi trasabilitate a organelor, ţesuturilor şi celulelor de origine umană destinate transplantării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS