24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncredibil! A pilotat avioane timp de 20 de ani, fără să fie pilot

Incredibil! A pilotat avioane timp de 20 de ani, fără să fie pilot

Foto Libertatea.ro
Foto Libertatea.ro

Caz şocant şi în Africa de Sud, unde un bărbat a pilotat avioane timp de 20 de ani… fără să fie pilot. Angajat ca inginer la compania aeriană naţională, el şi-a falsificat diploma, conform Digi24.ro.

S-a întâmplat în 1999, iar de atunci, nimeni nu şi-a dat seama că ceva e în neregulă. Şefii săi nu au intrat la bănuieli nici măcar când bărbatul a refuzat să fie avansat în funcţie. Asta fiindcă dacă ar fi acceptat, înşelătoria ar fi ieşit imediat la iveală.

„Aventura” falsului pilot s-a încheiat, însă, în Germania. Fiindcă bărbatul a efectuat mai multe manevre greşite, autorităţile de acolo i-au verificat actele şi şi-au dat seama de fals.

Acum, compania pentru care a lucrat vrea să-i ceară înapoi diferenţa de salariu pe care a primit-o în ultimele două decenii.

Compania aeriană a deschis un dosar penal pe numele pilotului las și cere în instanță despăgubiri de milioane de rand (moneda din Africa de Sud). Un ofițer de securitate al SAA a fost, de asemenea, suspendat pentru că ar fi încercat să acopere falsul, informeaza si Libertatea.ro, citand BBC News.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS