12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFost colonel FSB, condamnat la 22 de ani de închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea SUA

Fost colonel FSB, condamnat la 22 de ani de închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea SUA

Serghei Mihailov, un fost colonel al Serviciului Federal rus de Securitate (FSB), a fost condamnat, marţi, la 22 de ani de închisoare de o instanţă judiciară din Rusia, sub acuzaţia de spionaj în favoarea Statelor Unite, relatează site-ul agenţei Reuters. De asemenea, tribunalul militar l-a comdamnat la 14 ani de închisoare şi pe Ruslan Stoianov, director „Kaspersky Lab“, fost maior de poliţie, unul dintre cei mai cunoscuţi experţi în securitate cibernetică din sectorul privat al Rusiei. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi că au transmis informaţii unor servicii secrete străine.
Ivan Pavlov, un avocat implicat în acest caz, a declarat pentru agenţia Reuters că Serghei Mihailov şi Ruslan Stoianov au fost acuzaţi de cooperare cu serviciile secrete americane.
Serghei Mihailov, care a lucrat la un centru de securitate al Serviciului Federal de Securitate (FSB), a fost arestat în decembrie 2016, alături de Ruslan Stoianov, şeful unei echipe de investigaţii a companiei Kaspersky Lab, specializată în securitatea cibernetică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS