6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDonald Trump este muza unui pictor albanez, care i-a dedicat o expoziţie

Donald Trump este muza unui pictor albanez, care i-a dedicat o expoziţie

Un pictor albanez, fan declarat al preşedintelui american, Donald Trump, îi dedică câteva zeci de lucrări, expuse începând de vineri la Muzeul Naţional de Istorie din Tirana, informează sâmbătă AFP şi EFE.

Pentru a-şi explica demersul, Avni Delvina, în vârstă de 61 de ani, invocă un citat pe care îl atribuie scriitorului englez George Orwell: „În aceste vremuri de înşelăciune universală, a spune adevărul este un act revoluţionar”, scrie Agerpres.

Şi, în ochii lui, Donald Trump, despre care spune că este ”idolul” său, chiar este luptătorul curajos care pretinde a fi, luptând împotriva „ştirilor false”.

Artistul albanez este un admirator declarat al republicanilor americani. Iar Donald Trump, atât de nepopular într-o mare parte a opiniei publice internaţionale, găseşte un loc special în inima sa.

„Operaţiunea orchestrată de presa internaţională împotriva lui Donald Trump după victoria lui m-a determinat să montez această expoziţie”, a explicat pictorul.

Numită „The Donald”, expoziţia prezintă 46 de lucrări, care, precizează autorul, ”nu sunt de vânzare”. ”Această expoziţie este nepreţuită”, spune Delvina.

Liderul american este reprezentat în diferite ipostaze în lucrările acestui pictor albanez, care a reprezentat-o şi pe soţia preşedintelui, Melania Trump, în Mona Lisa, scrie Agerpres.

„Este o muncă de doi ani, născută dintr-o indignare puternică faţă de atacurile asupra unei persoane, a unui spirit liber cum este Trump”, „politica internaţională are nevoie de oxigenul lui Trump”, spune zâmbind artistul, scrie Agerpres.

Albanezii sunt animaţi de un puternic sentiment pro-american care îi aduce beneficii şi lui Donald Trump, scrie AFP, adăugând că o localitate de la periferia capitalei Tirana, numită Kamza, a dat unui bulevard numele preşedintelui Statelor Unite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS