11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePovestea copilei care la 12 ani cântărește 10 kg. „Nu avem cu ce să o hrănim”

Povestea copilei care la 12 ani cântărește 10 kg. „Nu avem cu ce să o hrănim”

Imagini tulburătoare filmate în Yemen, unde milioane de oameni au nevoie de ajutor umanitar urgent.

Imagini cu o fetiță de 12 ani, Fatima Qoba, atât de înfometată încât a ajuns să cântărească 10 kilograme arată ororile războiului și ale foametei care afectează țara, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Copila este tratată într-o clinică din Hajjah. Familia ei, 11 copii și tatăl lor, a fugit din casa de la granița cu Arabia Saudită iar acum locuiește sub un copac. ”Nu avem cu ce să o hrănim” a povestit una dintre surorile ei.

”Criza umanitară din Yemen rămâne cea mai gravă din lume. Aproape patru ani de conflict şi de declin economic grav împing ţara pe marginea foametei şi exacerbează necesităţile în toate sectoarele”, a spus Biroul ONU de coordonare a afacerilor umanitare.

”Estimăm că 80% din populaţie, adică 24 milioane de persoane, au nevoie de o formă de ajutor umanitar sau de protecţie, dintre care 14,3 milioane de manieră urgentă”, susține ONU.

Biroul ONU mai arată că ”numărul de persoane care au nevoie acută (de asistenţă sau de protecţie) a crescut cu 27% faţă de anul trecut”, şi că ”două treimi din totalitatea regiunilor se află deja în situaţie de pre-foamete”.

O coaliţie condusă de Arabia Saudită intervine militar din martie 2015 în conflictul din Yemen de partea guvernului şi împotriva rebelilor houthi, susţinuţi de Iran.

Conflictul s-a soldat până acum cu aproximativ 10.000 de morţi, în majoritate civili, şi cu mai mult de 60.000 de răniţi, conform unui bilanţ parţial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), considerat însă de ONG-uri ca mult inferior celui real.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS