6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandalul Huawei. China acuză SUA că încearcă să îi blocheze dezvoltarea în domeniul tehnologiei

Scandalul Huawei. China acuză SUA că încearcă să îi blocheze dezvoltarea în domeniul tehnologiei

Guvernul chinez a acuzat Statele Unite de încercarea de a-i bloca dezvoltarea în domeniul tehnologiei acuzând compania de telefonie mobilă Huawei că reprezintă o ameninţare pentru securitatea cibernetică a statelor care vor să dezvolte noi sisteme online, relatează The Associated Press, potrivit Mediafax.

În cazul unei ofensive asupra eforturilor SUA de a se mobiliza cu aliaţii săi în această privinţă, mass-media britanică a informat că agenţiile secrete ale statelor au găsit modalităţile de a limita riscurile privind utilizarea echipamentelor chineze în aşa-numitele reţele 5G.

Administraţia SUA încearcă ”să fabrice o scuză pentru suprimarea dezvoltării legitime” a companiilor chineze, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Geng Shuang. Acesta a acuzat Statele Unite de folosirea unor ”mijloace politice” pentru a interfera în activitatea economică, ”ceea ce este un atac ipocrit, imoral şi nedrept”.

Vicepreşedintele american, Mike Pence, într-o conferinţă susţinută în acest weekend la Berlin, le-a cerut aliaţilor europeni să ia în serios ”ameninţarea” pe care o reprezintă Huawei deoarece aceştia caută parteneri pentru a costrui noua reţea mobilă 5G.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS