Acasă Actualitate A murit omul care apare în una dintre cele mai celebre fotografii...

A murit omul care apare în una dintre cele mai celebre fotografii din istorie. Avea 95 de ani

Foto: Mediafax

George Mendonsa, marinarul care apare în una dintre cele mai celebre fotografii din istorie, a murit la vârsta de 95 de ani, transmite The Independent. Bărbatul suferea de o afecţiune a inimii, scrie Mediafax.

În imagine apar doi tineri care se sărută în Times Square, New York, pe 14 august 1945, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. La momentul respectiv, Mendonsa era marinar, iar fotografia a simbolizat bucuria unei naţiuni la finalul unuia dintre cele mai sângeroase conflicte armate din istorie.

Fotografia a fost făcută de Alfred Eisenstaedt şi publicată ulterior în revista Life.

Timp de mulţi ani, identităţile celor doi tineri nu au fost cunoscute. Mendonsa a susţinut imediat după ce imaginea a devenit celebră că el este cel care apare în ea, dar multă lume nu l-a crezut. Ulterior acest lucru a fost confirmat cu ajutorul noilor tehnici de recunoaştere facială. Tânăra din fotografie este Greta Zimmer Friedman.

Femeia lucra ca asistentă a unui dentist la momentul respectiv şi nu îl cunoştea pe Mendonsa. Gestul lui a fost unul spontan. Friedman a murit la vârsta de 92 de ani, în 2016.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version