14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCalculator de acum 30 de ani, găsit într-un pod

Calculator de acum 30 de ani, găsit într-un pod

John Pfaff, un profesor din New York, a făcut o descoperire neașteptată în casa părinților săi. Zeci de ani, un computer fabricat în 1983, în stare perfectă de funcționare, a fost depozitat în podul locuinței familiei, potrivit stirileprotv.

Când acesta l-a deschis, a fost surprins să descopere că dispozitivul vechi de 30 de ani era în stare perfectă de funcționare. Mai mult, profesorul a găsit și dischete pe care erau stocate jocurile sale preferate de când avea 10 ani.

Astfel, profesorul newyorkez a postat pe Twitter o serie de fotografii și un filmuleț care arată că PC-ul încă funcționează perfect.

„O, Dumnezeule! Un Apple Ile a stat ascuns în podul părinților mei zeci de ani. Funcționează. Am introdus o dischetă veche în computer. M-a întrebat dacă vreau să revin la un joc vechi. Cred că are în jur de 30 de ani. Mă simt din nou de parcă aș avea 10 ani”, a scris John Pfaff pe Twitter, sincer surprins de descoperirea sa, informează CNN.

Când a introdus în computer o dischetă pe care era stocat jocul „Adventureland”, pe ecran i-a apărut mesajul: „Ce să fac în continuare?”

„Jocul acesta… n-am trecut niciodată de primul nivel, în ciuda numeroaselor ore pe care le-am petrecut încercând. Acum, cu www-ul, mai am o șansă. Muzica…este muzica aceea tipică acestui tip de computer”, a scris el într-un alt mesaj.

Pe dischete, profesorul a descoperit și alte jocuri, pe care le-a arătat copiilor lui.

„Copiii mei credeau că jocul Super Mario este incredibil de „retro”. Mâine, definiția lor a acestui cuvânt se va schimba în mod radical”, a mai scris el.

Totodată, Pfaff a mai descoperit și proiecte pe care le făcuse la liceu, cât și o scrisoare pe care tatăl său i-a scris-o când avea 11 ani și se afla în tabără.

„Am găsit o scrisoare pe care tatăl meu mi-a scris-o în 1986, când aveam 11 ani și eram într-o tabără de vară. Tata a murit în urmă cu fix un an. E incredibil că am descoperit ceva atât de banal de la el.”

Când le-a arătat computerul copiilor lor, a fost surprins să descopere că aceștia nu știau ce este aceea o dischetă.

„Fiul meu de 9 ani m-a întrebat surprins dacă „acela e un computer.” După aceea, s-a îndreptat către niște dischete și m-a întrebat „ce sunt astea”. Gemenii s-au distrat spunând că arată stupid.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS