Poliţiştii au organizat acţiunea în zonele aglomerate de pe Calea Bucureşti

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj şi cei de la Biroul Rutier Craiova au organizat, vineri şi sâmbătă, mai multe acţiuni în trafic, scopul fiind prevenirea accidentelor rutiere, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

„În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Dolj au desfăşurat acţiuni care au vizat disciplinarea participanţilor la trafic, în vederea prevenirii producerii de accidente rutiere. Astfel, în urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 476 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 85.000 de lei. Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 53 de permise de conducere şi au retras 21 de certificate de înmatriculare. De asemenea, poliţiştii au constatat 14 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, fiind depistate în flagrant delict persoane care conduceau maşini neînmatriculate sau se aflau la volan, deşi nu deţineau permis de conducere sau se aflau sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive”, au explicat oamenii legii. La activităţile desfăşurate de poliţiştii de la rutieră au participat şi inspectori din cadrul RAR Dolj.

Poliţiştii doljeni au dat drept exemplu un bărbat de 31 de ani, din localitatea Drănic, care s-a urcat băut şi fără permis la volanul unui autoturism.

„În noaptea de 16/17 februarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Segarcea au depistat un bărbat de 31 de ani, din Drănic, în timp ce conducea un autoturism prin Segarcea, fără a deţine permis de conducere. De asemenea, în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat faptul că cel în cauză avea o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au mai precizat poliţiştii doljeni. Pe numele bărbatului de 31 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.