16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc, decizie unică în epoca modernă. Un cardinal a fost exclus din Biserică pentru abuzuri sexuale

Papa Francisc, decizie unică în epoca modernă. Un cardinal a fost exclus din Biserică pentru abuzuri sexuale

Papa Francisc a decis caterisirea fostului cardinal american Theodore McCarrick. Acesta a fost exclus din Biserica Catolică după ce a fost găsit vinovat de abuzuri sexuale asupra a cel puţin un adolescent în urmă cu jumătate de secol, conform Reuters, informează b1.ro.

McCarrick a devenit primul preot romano-catolic în aproape un deceniu care să piardă titlul de cardinal, iar acum devine persoana cu cea mai mare funcţie care este exclusă din preoţie în epoca modernă.

Caterisirea a fost anunţată înaintea de întâlnirea de săptămâna viitoare de la Vatican dintre capii Bisericii Catolice din întreaga lume. Aceasta va avea drept temă criza cazurilor de abuzuri sexuale.

McCarrick a contestat această decizie, dar aceasta a rămas în vigoare după ce Papa Francis a decis că nu mai acceptă niciun apel. Acuzaţiile împotriva lui McCarrick datează de zeci de ani, încă de când acesta urca scara ierarhică a bisericii din Statele Unite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS