10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVot final pentru bugetul pe 2019. Majorarea alocaţiilor ar putea fi anulată azi

Vot final pentru bugetul pe 2019. Majorarea alocaţiilor ar putea fi anulată azi

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor va da votul final vineri, pe legile bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Într-o primă fază, Parlamentul va vota o anexă a bugetului care nu a mai fost dezbătută joi noaptea. Ulterior, plenul va dezbate şi proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat. Apoi, ambele documente vor fi supuse votului final. Senatorii şi deputaţii a adoptat, joi, în plenul reunit, articolele proiectului bugetului de stat pe 2019 şi anexele sale care cuprind bugetele principalilor ordonatori de credite, fiind acceptate mai multe amendamente.

Joi, în timp ce mai mulţi aleşi PSD erau plecaţi la cafea sau prinşi în tot felul de discuţii, liberalul Robert Sighiartău a susţinut un amendament prin care a propus majorarea de la 84 de lei la 150 de lei a alocaţiilor pentru copiii de peste doi ani. Cei sub această vârstă ar primi 300 de lei în loc de 200. Măsură ar trebui să intre în vigoare de la 1 martie.

Textul a trecut, iar în grupul PSD s-a stârnit rumoare. Şeful de şedinţă, Florin Iordache, s-a bâlbâit când a anunţat rezultatul. Ulterior, conform unor surse politice, ar fi dorit să reia votul pentru că alocaţiile să rămână neschimbate. Dar a renunţat. Imediat după vot, preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a convocat o şedinţă de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS