Acasă Actualitate Mandat de arestare în lipsă pentru încă un traficant de etnobotanice. Cum...

Mandat de arestare în lipsă pentru încă un traficant de etnobotanice. Cum opera rețeaua

-

Anchetatorii olteni care miercuri, 13 februarie 2019, au reținut în urma unor percheziții desfășurate la Slatina și Brebeni trei persoane învinuite de constituire a unui grup infracțional și trafic de substanțe cu efect psihoactiv au reușit să obțină un mandat de arestare în lipsă și pentru al patrulea.
Acesta, membru al aceleiași rețele, este din satul Lisa, comuna Schitu, din Olt, și este o mai veche cunoștință a anchetatorilor, în trecut fiind arestat și făcând închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. Aceste droguri tânărul le furase dintr-o plantație a unor italieni care înființaseră la Schitu o plantație mică de canabis. Surse din rândul anchetei spun că sunt pe urmele traficantului care, ca și colegii săi, reușea să câștige lunar sume fabuloase din vânzarea de etnobotanice. Au fost identificați – și audiați, o parte – aproximativ 20 de consumatori, cei mai mulți foarte tineri. Aceștia își procurau țigările fie cu bani, fie, atunci când nu mai aveau bani, prestând servicii de vânzare către clienți, traficanții mizând pe efectul deosebit de nociv al substațelor conținute de amestecul pus în vânzare, care dă foarte repede dependență. Dintr-un gram de substanță (materia primă o procurau pe diverse căi, fie din țară, fie din străinătate), traficanții reușeau să confecționeze 4-5 țigări, prețul per bucată fiind de 10 lei.„În urma percheziţiilor, au fost descoperite 18 pachete din hârtie şi o pungă din plastic transparent ce conţine material vegetal uscat de culoare verde, o ţigareta confecţionata artizanal şi o punga din plastic de culoare roz ce conţine material vegetal umed de culoare verde, precum şi suma de 2.520 de lei.Întreaga cantitate de substanţă vegetală a fost ridicată de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul Poliţiei Române.Cu această ocazie au fost puse în executare 3 mandate de aducere. În urma administrării probatoriului, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de 3 bărbaţi cu vârstele cuprinse între 23 şi 30 de ani toţi din municipiul Slatina, aceştia fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, efectuare fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive fapte prev. şi pedepsite de art. 367 CP si art. 16 alin. 1 din L194/201“, a transmis IPJ Olt, joi, 14 februarie 2019.

Alina Mitran

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.