3,5 kilograme de cannabis de peste 200.000 lei au fost găsite la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în rucsacul unui cetăţean român care se întorcea din Grecia. Săptămâna trecută, tot la Giurgiu, poliţiştii de frontieră au găsit peste 12 kilograme de cannabis în bagajele unui cetăţean grec, scrie Mediafax.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, marţi, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român D.G., în vârstă de 28 de ani, pasager într-un autocar înmatriculat în România, care circula pe ruta Grecia-România.

Poliţiştii de frontieră au verificat autocarul, iar în spatele ultimului rând de scaune au depistat un rucsac ce aparţinea cetăţeanului român, în interiorul căruia se aflau trei colete, de diferite dimensiuni. Pachetele, ambalate în folie de staniol şi folie transparentă, cântăreau în total aproximativ 3,5 kilograme şi conţineau o substanţă vegetală de culoare verde închis, presupusă a fi cannabis.

Bărbatul a declarat că transporta pachetele pentru o persoană din Bucureşti.

Întreaga cantitate de substanţă vegetală a fost ridicată de către lucrători S.C.C.O. Giurgiu şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR, unde a reacţionat ca fiind cannabis.

Pe numele cetăţeanului român a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând să fie prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 210.000 lei.

Săptămâna trecută, tot la P.T.F. Giurgiu, poliţiştii de frontieră au depistat un cetăţean grec care a încercat să introducă în ţară peste 12 kilograme de cannabis.