Acasă Actualitate Vâlcea:Transiluminatorul de vene. Aparatul graţie căruia micuţii care ajung în Urgenţă...

Vâlcea:Transiluminatorul de vene. Aparatul graţie căruia micuţii care ajung în Urgenţă nu vor mai fi înţepaţi inutil

-


Copiii care vor ajunge de acum încolo la Unitatea de Primiri Urgenţe Pediatrie a Spitalului Judeţean Vâlcea nu vor mai risca să fie înţepaţi inutil, graţie unui dispozitiv de ultimă generaţie primit ca donaţie, în urma organizării unui eveniment sportiv. Este vorba despre un transiluminator de vene, în valoare de 6400 de euro, capabil să repereze venele periferice pentru proceduri medicale. Prin urmare, copiii din Vâlcea sau toţi cei care ajung la UPU Pediatrie au scăpat de această grijă datorită aparatului de ultimă generaţie, deosebit de util în special la bebeluşi, la care venele se văd foarte greu. În funcţie de distanţă la care este expunerea, se poate face chiar şi o hartă a venelor. (sursa.adevarul.ro)
Maria CERNĂTESCU
Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.