16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc, apel pentru condamnarea oricăror violenţe comise în numele religiei

Papa Francisc, apel pentru condamnarea oricăror violenţe comise în numele religiei

Papa Francisc a lansat luni un apel la condamnarea oricăror violenţe comise în numele religiei, în cadrul primei vizite a unui Suveran pontif în Peninsula Arabică – leagăn al islamismului – prilejuită de reuniunea interreligioasă internaţională din Emiratele Arabe Unite, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite interzic orice exploatare politică a religiei, în special de către islamiştii din mişcarea Frăţia Musulmană. După ce au declarat că 2019 va fi „Anul Toleranţei”, autorităţile se îngrijesc cu minuţiozitate de imaginea ţării care are o populaţie alcătuită în procent de peste 85% din expatriaţi de toate naţionalităţile şi de toate religiile.

„Trebuie să condamnăm fără ezitare orice formă de violenţă pentru că a folosi numele lui Dumnezeu pentru a justifica ura şi violenţa împotriva unui frate este o profanare gravă. Nu există violenţă care să fie justificată de vreo religie”, a subliniat papa Francisc.

„A sosit momentul ca religiile să se implice mai activ, cu îndrăzneală, curaj şi sinceritate să ajute familia umană la maturizarea capacităţii de conciliere, la crearea unei viziuni de speranţă şi la trasarea itinerariilor concrete ale păcii”, a spus el.

Cu această misiune a păcii a venit papa în EAU, într-un an în care se marchează opt secole de la întâlnirea Sf. Francisc de Assisi cu sultanul Malik al Kamil, cum a mărturisit în discursul său papa, care i-a dăruit o medalie prinţului moştenitor Mohamed bin Zayed al Nayhan, la o întâlnire privată.

Aproximativ 1 milion de catolici trăiesc în Emiratele Arabe Unite, reprezentând 10% din populaţia naţională. Ţara deţine cel mai mare număr de biserici catolice din această regiune arabă – opt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS