16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatul, convocat luni în prima sesiune ordinară a anului

Senatul, convocat luni în prima sesiune ordinară a anului

Senatul îşi începe, luni, prima sesiune ordinară a anului 2019 şi a cincea a legislaturii 2017-2020.

„În temeiul prevederilor articolului 66 alineatele (1) si (3) din Constituţia României, republicată, precum şi ale articolului 83 din Regulamentul Senatului, republicat, se convoacă Senatul României în prima sesiune ordinară a anului 2019, în ziua de luni, 4 februarie 2019”, se arată în decizia de convocare semnată de presedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Biroul permanent al Senatului se reuneşte la ora 13,00, grupurile parlamentare se vor întruni de la ora 14,00 şi prima şedinţă de plen va avea loc începând cu ora 16,00.

Ca la începutul fiecărei sesiuni ordinare, va fi aleasă noua componenţă a Biroului permanent. Propunerile nominale pentru funcţiile de vicepreşedinte, secretar şi chestor repartizate se anunţă în plenul Senatului de către liderii grupurilor parlamentare, lista candidaţilor propuşi fiind supusă în întregime votului senatorilor. Noul Birou permanent se aprobă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi.

De asemenea, fiecare dintre cele cinci grupuri parlamentare din Senat – ale PSD, PNL, USR, UDMR şi ALDE – îşi va alege şi va anunţa în plen conducerea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS