Acasă Actualitate Bebeluş gigant venit pe lume la maternitatea din Botoşani

Bebeluş gigant venit pe lume la maternitatea din Botoşani

O fetiţă de peste 5 kilograme s-a născut, prin cezariană, la maternitatea din Botoşani. Mama şi copilul sunt în afara oricărui pericol, transmite Mediafax.

Conform medicilor de la Spitalul de Urgenţă Botoşani, fetiţa care cântărea la naştere 5.080 de grame a fost născută prin cezariană, luni, la 39 de săptămâni.
„Este vorba despre un copil din categoria macrosom care cântărea 5.080 grame şi care a fost născută în cursul zilei de luni la Maternitatea din Botoşani. Atât copilul, cât şi mama sunt bine“, a declarat pentru Mediafax. dr. Bogdan Alexăndroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Botoşani.

Potrivit medicilor, copilul face parte din categoria macrosom, care poate prezenta complicaţii după naştere cum ar fi hipoglicemie, distocie a umerilor, insuficienţă respiratorie acută sau fracturi de claviculă.

În 2017, tot la Maternitatea din Botoşani o femeie a adus pe lume un alt copil gigant. Acesta s-a născut cântărind 5.990 de grame, mama fiind la cea de-a 11-a naştere.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version