12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate85 de dosare penale, întocmite de poliţiştii de la Transporturi în această săptămână

85 de dosare penale, întocmite de poliţiştii de la Transporturi în această săptămână

În urma acțiunilor derulate de Poliția Română, în ultima săptămână, pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, au fost întocmite 85 de dosare penale, iar 46 de persoane au fost depistate în flagrant delict.

În perioada 18 – 25 ianuarie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., polițiștii de la transporturi au acționat, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

Astfel, polițiștii au efectuat controale în 395 de stații de cale ferată şi au patrulat în 398 de trenuri de călători. De asemenea, au acționat pentru combaterea pescuitului și comerțului ilegal, migrației ilegale și contrabandei.

Pe parcursul acțiunilor, au fost depistate 10 persoane date în urmărire națională sau internațională, 10 minori lipsiți de supraveghere și 7 persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate.

În total, au fost întocmite 85 de dosare penale, în principal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și deținere ilegală de droguri.

Au fost depistate, în flagrant delict, 46 de persoane, în timp ce comiteau infracțiuni și identificate alte 68, cercetate în dosare penale.

6 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, față de 3 dintre acestea a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar față de una a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Totodată, pentru faptele ilicite constatate pe parcursul acțiunilor, au fost aplicate 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 83.000 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 9.100 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS