Acasă Actualitate OLT: A murit primul pacient din cauza gripei. Medic: „Recoltăm pe bandă...

OLT: A murit primul pacient din cauza gripei. Medic: „Recoltăm pe bandă rulantă, situația nu e gravă, e foarte gravă“

-

Spitalul Județean de Urgență Slatina a înregistrat primul deces din cauza gripei, în acest sezon, survenit în cazul unui pacient care avea și alte afecțiuni asociate. Decesul a survenit joi, 24 ianuarie 2019, în terapie Intensivă, la doar o zi de la internare. Situația în spital este îngrijorătoare, medicii recoltează zeci de probe, confirmările cazurilor de gripă vin și acestea cu zecile, astfel că numărul pacienților diagnosticați a depășit 60. Și mai grav este faptul că s-a depășit capacitatea secției Boli Infecțioase, iar medicii fac față cu greu.
„În 24 ore s-a pus diagnosticul și a și decedat. Avem 14 cazuri confirmate astăzi, suspiciuni nu știu să vă spun, pentru că recoltăm, așa, pe bandă rulantă. Situația nu că e gravă, e foarte gravă, pentru că nu mai avem locuri, noi suntem depășiţi ca număr, suntem trei doctori pe secție, facem gardă după gardă, am convenit cu Pediatria să tratăm adulții la noi și copiii la ei, acum avem un copil pe care vrem să-l transferăm la București, am mai transferat unul în cursul zilei de astăzi, suntem într-o situație de groază, ca pe vremea războiului“, a declarat șefa Secției Boli Infecțioase, medicul Nicoleta Udrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

LIVEVIDEO Dezbaterea președintelui Iohannis cu jurnaliști și politologi

Dezbaterea anunțată de Klaus Iohannis, înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, începe la ora 19.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, fiind organizată...