8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum să eviţi să supraanalizezi orice, oricând

Cum să eviţi să supraanalizezi orice, oricând

Ca femeie în control şi dornică să experimenteze cât mai multe, te loveşti cu siguranţă de nenumărate situaţii în care e nevoie să iei decizii, să îţi formezi o opinie sau să îţi asumi o poziţie legat de o situaţie, potrivit perfecte. Problema e că tot de multe ori te loveşti… de propriile tale gânduri. Te trezeşti că întorci o situaţie pe toate părţile şi te încurci în propriile emoţii şi proiecţii. Ce e de făcut? Iată câteva sfaturi de care poţi ţine cont când te trezeşti din nou că pierzi timpul şi supraanalizezi.

1. Evită să le ceri sfatul… oamenilor ca tine: Dacă ştii că mama sau prietena ta cea mai bună sunt la fel de indecise ca şi tine, în niciun caz nu le cere opinia. Oricât le-ai iubi şi respecta, nu e cazul să le consulţi daca ştii că suferă de aceeaşi “manie” ca şi tine de a întoarce o problemă pe toate părţile. Nu vor face altceva decât să îţi îngreuneze situaţia, oricâte intenţii bune ar avea.

2. Pune-ţi un termen limită pentru decizie! Şi apoi mergi mai departe. Deadline-urile sunt foarte utile pentru persoanele care, în loc să acţioneze, stau şi gândesc prea mult. Dacă nu esti sigură ce vrei, dă cu banul. Oricât de pueril ar părea, această metodă dă roade. De ce? Deoarece chiar în momentul în care moneda se află în aer, o să îţi dai seama ce îţi doreşti cu adevarat.

3. Fă un pas mic! Şi încă unul! Şi încă unul! Oricine a ridicat un palat, a pus mai întâi o cărămidă. Dacă tu ai un proiect de dus la bun sfârşit, poţi să începi cu cel mai simplu lucru de făcut în acea direcţie.

4. Acceptă posibilitatea unui eşec! Respiră, imaginează-ţi cel mai negru scenariu şi apoi fii sinceră cu tine: chiar e aşa de negru? Toţi oamenii de succes spun ca au ajuns unde sunt pentru că şi-au permis să greşească! Fă şi tu la fel! Stim că eşti perfectă, dar nu mai căuta…perfecţiunea.

5. Dacă nimic nu merge, apelează la un specialist! Dacă indecizia te caracterizează, e posibil să ai nevoie să înţelegi de ce ai această problemă. Cel mai probabil, vine pe un fond de nesiguranţă şi neîncredere în propriile forţe, iar dacă te confrunţi cu asta e nevoie să găseşti o soluţie. În ziua de azi, o femeie in control are un job bun, un bărbat bun şi, de multe ori şi un… psiholog bun!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS